Žvejams ir banglentininkams neužteks pajūrio?

Netoli šiaurinio molo žvejojantys verslininkai neramiai laukia vasaros, kai jų kaimynystėje įsikurs kavinė ir norintieji bus pradėti mokyti valdyti banglentes ar jėgos aitvarus. Baiminamasi, jog vandens sporto entuziastai neįsipainiotų į žvejų tinklus ir neįvyktų skaudžių nelaimių.

Įžvelgia grėsmę

Miesto sprendimas leisti Melnragėje, Vėtros g. 8, duris atverti kavinei ir pradėti plaukimo banglentėmis bei jėgos aitvarais mokymo veiklą kelia prie šiaurinio molo žvejojančiųjų nerimą.

Teigiama, kad vasarą priekrantės žvejai turi teisę žvejoti 600 m teritorijoje tarp molo ir Klaipėdos paplūdimių ribos.

Tiesa, pagal susitarimą su pliažus prižiūrinčia įstaiga "Klaipėdos paplūdimiai" žvejai savo tinklų vasarą, kol vyksta aktyvus poilsis, nestato likus 30 m iki paplūdimių ribos. Taigi verslininkams žvejybai lieka 570 m ruožas.

Taip suderėta, siekiant išvengti situacijų, kai poilsiautojai gali supainioti žvejų įrenginius su gelbėtojų plūdurais, maudytis tose vietose, kur pastatyti tinklai.

Baiminamasi, kad tokia grėsmė iškiltų, jeigu paplūdimyje naujai įsikursiantys verslininkai į vandenį nuleis burlenčių ar kitos įrangos.

"Jeigu aitvaruotojas įsipainios, tai bus didelė problema. Kas prisiims už tai atsakomybę?" – klausė Priekrantės verslinės ir rekreacinės žuvininkystės asociacijos pirmininkas Mindaugas Rimeikis.

Prašė ne vienus metus

Verslininkų atstovas taip pat pridūrė, kad žvejai yra gavę leidimą minėtoje teritorijoje žvejoti visus metus.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas paaiškino, kad miestą jau daug metų pasiekdavo verslininkų prašymai paplūdimyje oficialiai leisti mokyti žmones plaukioti banglentėmis ar kita įranga, įsteigti prekybinę vietą.

Prieš kurį laiką adresu Vėtros g. 8 buvo numatyta komercinė zona.  Nuspręsta suplanuoti tokią erdvę ir skelbti konkursą. Jis neseniai įvyko, išrinktas ir nugalėtojas.

Verslininkams – įpareigojimas

R.Armono teigimu, konkurso nugalėtojas kaip pagrindinę savo veiklą įvardija prekybą, o šalutine nurodo banglenčių sporto propagavimą ir mokymą. Minėtas veiklas žadama vystyti sausumoje.

"O jeigu eis prie vandens, jie yra informuoti ir žino, kad turi laikytis visų reikalavimų. Mums net nekilo mintis, jog nuostatuose būtina įrašyti, kad draudžiama banglente plaukti į tinklus, jeigu jie bus", – tikino savivaldybės darbuotojas.

R.Armonas pastebėjo, jog jau daug metų paplūdimyje veikia lauko kavinės ir didesnių problemų nekyla, o jeigu nesklandumų pasitaiko, juos pavyksta greitai išspręsti.

Šį klausimą neseniai svarstę uostamiesčio Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos nariai nusprendė išduodant leidimą tokioms paslaugoms teikti verslininkus įpareigoti pažymėti išplaukimo į jūrą taką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Plaukiant kateriu link Karklės gali taip pat į tinklus įsipainioti, o jie blogai matosi. Didelė problema tie tinklai. Geriau kur toliau juos mėtytu, daug kam galvos skausmas.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Verslininkai, vienokie ar kitokie, savo tinklus pajūryje susidėja nuo Nidos iki Latvijos. O prie šiaurinio molo išvis kažkoks šabakštynas, nors Klaipėdiečių gausiai lankoma vieta. Tikrai geriau ten būtų kokia kavinė, su geru vaizdu, bei vandens sporto vieta Klaipėdiečiams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių