Žudynes stabdys malda

Maldos galia stipresnė nei ginklas, mano prieš plintantį islamistų smurtą pasaulyje dvasines jėgas kaupiantys krikščionys. Daugybę klaipėdiečių pasiekė SMS žinutės, kuriomis prašoma melstis už tikėjimo brolius ir seseris, kuriuos Irake negailestingai žudo musulmonų ekstremistai iš "Islamo valstybės".

Maldos galia stipresnė nei ginklas, mano prieš plintantį islamistų smurtą pasaulyje dvasines jėgas kaupiantys krikščionys. Daugybę klaipėdiečių pasiekė SMS žinutės, kuriomis prašoma melstis už tikėjimo brolius ir seseris, kuriuos Irake negailestingai žudo musulmonų ekstremistai iš "Islamo valstybės".

Kvietė melstis

"Mielieji, labai reikia maldos. Šiandien ISIS užėmė Qaraqosh miestą Irake. Šiuo metu ISIS eina iš eilės į kiekvienus krikščionių namus. Vaikams, kurie neatsižada krikščionybės, iš karto nukertamos galvos. Persiųskite šią intenciją kitiems."

ISIS – minėtos "Islamo valstybės" trumpinys.
Tokio turinio žinutes jau gavo ir nemažai klaipėdiečių. Sukrečianti informacija apie kruvinus įvykius Irake, kur kone kasdien kankiniais tampa tikėjimo broliai ir seserys krikščionys, netrukus pasklido tarp tikinčiųjų.

Vienuolis brolis Justinas netrukus išplatino žinią, kad informacija, siuntinėjama SMS, nėra tiksli: "Ačiū už jautrumą, bet ši žinutė internete cirkuliuoja jau senokai. Ji pasirodė dar rugpjūčio 8 d. Be to, nėra įrodymų, kad kapoja galvas (platinama viena nuotrauka vienos mergaitės, nužudytos 2013 m.)".

"Tokia informacija gali būti ir provokacija, bet neatmestina tikimybė, kad taip yra iš tikrųjų. Kalbant apie konkrečią situaciją, visa tai reikia patikrinti. Tačiau norėčiau pabrėžti, jog malda yra vienybės ženklas, kuris rodo, kad tikintieji kartu, pasitelkdami Dievo visagalybę, gali keisti situaciją pasaulyje", – teigė Kauno kunigų seminarijos
parengiamojo kurso Šiluvoje vadovas Andriejus Sabaliauskas.

Šiaip ar taip, organizacijos "Islamo valstybė" ekstremistų siautėjimai kelia nerimą visam pasauliui.
Irake ir Sirijoje grėsmė gyvybėms iškilo net ir kitų atšakų musulmonams, jau nekalbant apie krikščionis.
Todėl šią brutalią jėgą tikintieji mėgina stabdyti bent jau maldomis.

Rožinio revoliucijos

Kanauninkas A.Sabaliauskas tvirtino, kad pasaulyje yra daugybė pavyzdžių, kai buvo įrodyta visuotinės maldos galia.

Čia prisiminta Austrija, kuri turėjo likti socializmo glėbyje. Bet ten 1947 m. buvo įsteigta tarptautinė organizacija, vadinamoji Mėlynoji armija, ištikima Fatimos Marijos priesakams.

Teigiama, kad tada 10 proc. austrų (apie 700 tūkst. žmonių) ėmė kasdien kalbėti rožinį. Ir staiga nei iš šio, nei iš to SSRS 1955 m. gegužės 13 d. (Fatimos dieną) išvedė Raudonąją armiją iš Austrijos.

"Tai vėliau buvo pavadinta Rožinio revoliucija. Per pasaulio istoriją galėtume surinkti daugybę panašių faktų. Tai ir 1986-ųjų bei 1996 metų įvykiai Filipinuose, kai milijonai tikinčiųjų su rožančiais rankose susirinko prieš karinį režimą ir diktatorius buvo nugalėtas", – pasakojo A.Sabaliauskas.

Meldėsi ir sausio 13-ąją

Garsūs dvasininkai visame krikščioniškame pasaulyje ne kartą yra pabrėžę, kad rožinis – galingesnis už ginklus. Esą, kaip kitaip paaiškinti faktą, kad nugalėjo taikios revoliucijos?

"Prisiminkime, kad ir 1991 metų sausį Lietuvoje. Ką tada konkrečiai žmonės darė, susirinkę prie Seimo ir televizijos bokšto? Juk jie meldėsi, nes daugiau jokių ginklų neturėjo. Tada įvyko stebuklas", – įsitikinęs A.Sabaliauskas.

Beje, atkūrus Lietuvos valstybę, po 1918-ųjų prelatas Konstantinas Olšauskas važiavo į Vatikaną ir prašė viso krikščioniškojo pasaulio pasimelsti už Lietuvą, kuriai tada irgi pavyko apginti savo nepriklausomybę.

Išskirtina tai, kad beveik prieš 200 metų yra įkurta tarptautinė Gyvojo Rožinio draugija. Jos nariai meldžiasi visame pasaulyje.

Pagrindinis tikslas – išreikšti tikinčiųjų vienybę bei bendrystę maldoje.

Tarpukario Lietuvoje Gyvasis Rožinis buvo labai paplitusi maldos forma. Atkūrus Lietuvos valstybingumą, ši maldininkų draugija buvo atgaivinta ir patvirtinta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katalikas

Katalikas portretas
Su galinga rožančiaus malda, mes ateinam pas tave o Marija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių