Žolynų mikrorajone iškils mokykla?

Šiaurinėje miesto dalyje planuojama statyti progimnaziją. Naujojoje mokykloje turėtų tilpti net 750 mokinių, o į ją pakliūti iš Tauralaukio būtų galima ir pėsčiųjų tiltu per Danę.

Statys progimnaziją

Prieš kurį laiką uostamiesčio valdžia planavo statyti naują mokyklą-darželį, kuri turėjo būti naujas Tauralaukio progimnazijos skyrius.

Naujasis statinys turėjo būti skirtas ikimokyklinio amžiaus vaikams ir 1–4 klasių moksleiviams, o 5–8 klasių mokinius planuota perkelti į atsilaisvinusias Klaipėdos licėjaus patalpas arba statyti dar vieną statinį Šviesos gatvėje.

"Dabar pasvarsčius įvairius variantus, atsižvelgus į bendruomenės siūlymus, specialistų pateiktas rekomendacijas, darbo grupė apsisprendė, kad tikslinga statyti vieną naują mokyklą, o ne dvi – šiaurinėje dalyje. Tauralaukyje ir būtų reikėję statyti dar vieną, nes licėjaus patalpose tikrai netilptų tiek mokinių", – teigė Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Taigi, anot vedėjos, nuspręsta statyti vieną didelę mokyklą, kurioje galėtų mokytis apie 750 mokinių. Teigiama, kad naujajame statinyje galės mokytis ne tik Tauralaukyje, bet ir kituose mikrorajonuose gyvenantys mokiniai.

Naujoji įstaiga – Žolynų rajone

Mokykla, pasak L.Prižgintienės, turėtų iškilti Žolynų mikrorajone, netoli Danės upės.

"Tai būtų moderni mokykla, su gamtosauginiais kabinetais, laboratorijomis ir labai šiuolaikiška", – pastebėjo Švietimo skyriaus vedėja.

Planuojant mokyklą numatoma statyti netgi pėsčiųjų tiltą per Danę. Jau kitąmet planuojama ruoštis naujojo statinio projektavimui. Tikimasi, kad progimnazija duris galėtų atverti jau 2018-aisiais. Tačiau tik tuo atveju, jeigu viešųjų pirkimų ir kitų procedūrų metu nekiltų jokių nesklandumų.

Planuoja rekonstrukciją

Į naująjį pastatą planuojama perkelti Tauralaukio mokyklos 1–8 klasių moksleivius. Mokykla, kurioje dabar įsikūrusi ši ugdymo įstaiga, bus rekonstruojama.

L.Prižgintienės teigimu, šio pastato lauktų didelė rekonstrukcija, ne tik sienų perdažymas bei stogo užlopymas. Tauralaukio mokykloje būtų ugdomi ikimokyklinukai ir priešmokyklinukai.

Į atsilaisvinančias Klaipėdos licėjaus patalpas, anot L.Prižgintienės, būtų galima perkelti kitų ugdymo įstaigų auklėtinius.

"Manau, kad į licėjaus pastatą Kretingos g. pirmiausia reikėtų perkelti iš mokyklos-darželio "Varpelis" esančias 1–4 klases ir mažinti vaikų skaičių "Verdenės" progimnazijoje, nes ji yra perpildyta", – dėstė vedėja.

Tokiems siūlymams dar turės pritarti Klaipėdos savivaldybės taryba. Pirmadienį posėdžiavę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai šiems planams pritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

x

x portretas
ne Tauralaukio mokykla reikia panaikinti o liberalų savivaliavimą Klaipėdoje. Gėda! Iš tokio didelio mikrorajono kaip Tauralaukis iškraustyti mokyklą - protu nesuvokiama. LIBERALAI LAUK!!!!!!!

kas

kas portretas
valys pesciuju tilta per Dane ziema?

bylaa

bylaa portretas
Mokykla vietoj senos kino studijos turbūt idealiai būtų, pakankamai atvira ir pasiekiama vieta šiai miesto daliai būtų :) o jeigu kalbant apie antrą mokyklą, tai ar ne laikas pradėti galvoti apie Slengius, Trušelius, KlemiškęII ir visą tą galą? Rimi, bažnyčia, degalinė jau prasidėjo, gyventojai per tą regiona jau 40 tukst. virsija ir nera mokymo ystaigu :O
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių