Žiema Klaipėdoje buvo švelnesnė nei ankstesnioji

Uostamiestyje oficialiai baigėsi šaltasis metų sezonas. Įvertinus išlaidas gatvių ir šaligatvių valymui, paaiškėjo, kad praėjusi žiema buvo švelnesnė nei ankstesnioji.

Šaltasis metų laikas oficialiai baigėsi kovo 31-ąją. Nuo balandžio 1 d. startavo šiltasis sezonas.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda informavo, kad už žiemą atliktus darbus dar nėra gautos paskutinės sąskaitos iš kelininkų ir šaligatvių valytojų.

Kiek kainavo miesto valymas kovą, turėtų paaiškėti kitą savaitę. Tada sąskaitos iš paslaugą teikiančių įmonių pasieks savivaldybę.

Tačiau, anot L.Dūdos, jau dabar galima pasakyti, kad praėjusi žiema buvo švelnesnė nei prieš tai buvusi. Paskutinės sąskaitos proporcijų neturėtų pakeisti.

Nuo lapkričio 1-osios iki kovo 1-osios praėjusį sezoną uostamiesčio savivaldybei mechanizuotas gatvių valymas atsiėjo apie 290 tūkst. eurų. Prieš tai buvusį sezoną ši suma siekė 285 tūkst. eurų.

"Pasibaigusį žiemos sezoną išleidome dagiau pinigų. Tam įtakos turėjo ant gatvių išpiltos druskos kiekis. Nors šiemet sniego nebuvo daug, tačiau šaltukas spaudė. Gatves reikėjo barstyti, kad nesusidarytų ledas. Ne visada sniego kiekis lemia darbų kainą. Daug pinigų atima apledėjimai", – aiškino direktorius.

Pasibaigusią žiemą šaligatvių valymui išleista 180 tūkst. eurų. Palyginti su prieš tai buvusia – 95 tūkst. eurų mažiau.

Manoma, kad tam įtakos taip pat turėjo sniego kiekis. Kadangi kritulių buvo mažai, drėgmės taip pat, todėl dažniausiai šaligatviai nebūdavo slidūs, jų nereikėjo valyti ir barstyti.

"Žiema buvo minkšta. Tai buvo laikotarpis su žiemos elementais", – apibendrino direktorius.

Uostamiesčio gatvėse įsibėgėjo pavasariniai darbai. Šiemet jie pradėti anksčiau nei pernai. Pagrindinėse gatvėse jau baigtas šluoti per žiemą susikaupęs žvyras. Dabar dirbame mažesnėse gatvelėse.

Šiemet šie darbai pradėti anksčiau nei įprasta – kovo pradžioje. Tradiciškai jų imamasi kovo viduryje. Kelkraščiuose susikaupusios dulkės valomos vakuuminiu būdu. Speciali technika jas sudrėkina ir susiurbia. Toks būdas naudojamas, kad nebūtų dulkėjimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių