Ženklai ant medžių kėlė paniką

Poilsio parke ant medžių atsiradę apvalūs ženklai išgąsdino aplinkinius gyventojus. Klaipėdiečiai nuogąstavo, kad bus nukirstos pačios gražiausios pušys.

Netoli Poilsio parko gyvenantis vyras stebėjosi, kad ženklai išpiešti ant sveikų medžių, o dalis nudžiūvusiųjų nepažymėti.

"Įdomu, kodėl trukdo šios pušys, kad nori nupjauti ir išvežti. Širdis stoja. Patys gražiausi medžiai bus pašalinti ir išgabenti", – apgailestavo vyras.

Klaipėdiečio nuomone, pažymėti medžiai šalinti pasirinkti neatsitiktinai.

"Šios pušys yra arti takų. Matyt, norima jas nukirsti, kad paskui būtų paprasta išvežti. Pušis galima parduoti, o sausuoliai niekam nereikalingi", – pastebėjo vyras.

Dienraštis "Klaipėda" rašė, kad, baigus Poilsio parko atnaujinimo antrąjį etapą, nuspręsta sutvarkyti ir žaliąsias erdves šalia naujų įrenginių, aikštelių, takų.

Šalinami menkaverčiai krūmai, šienaujami žolynai. Pabrėžta, jog norima atverti naujus objektus, kad šie būtų geriau matomi nuo takų, vaizdas taptų estetiškesnis.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad jokių pušų niekas neplanavo kirsti, nekerta ir nežadama to nedaryti.

"Ant medžių buvome pažymėję ribą, iki kur reikia šienauti. Toje teritorijoje buvo labai aukšta žolė. Taip pat norime pašalinti sudžiūvusius stabarus, tačiau turime gauti leidimą iš Kretingos miškų urėdijos", – komentavo direktorius.

L.Dūda atkreipė dėmesį, kad medžiai, kurie bus iškirsti, žymimi raudonu kryžiumi, nugenėti – rutuliuku.

"Teritoriją, kurią reikia nušienauti, mes pažymėjome raudonu taškeliu. Gal reikėjo virvelę užrišti? Paprašėme, jog tie taškeliai būtų nuvalyti, kad nebeerzintų žmonių. Dar kartą noriu pabrėžti, kad niekas jokių medžių Poilsio parke nešalins", – konstatavo direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žalioji

Žalioji portretas
Nuo kada pievų šienavimo ribos žymimos ant žaliuojančių medžių Kirtimo taisyklėse numatytais kirtimo ženklinimo ženklais? Kaip žadama šį valdininkų "nesusipratimą" ištaisyti? Pieva jau nušienauta, kas nuvalys tuos ženklus? Tai ponai valdininkai dabar bent turės darbo!

jdfh

jdfh portretas
Medžių naikinimas parodo keistą valdininkų drąsą: aišku, kad didžiąją rinkėjų dalį tai piktina, tačiau pilkieji klerkai mano esantys virš realybės, įsitikinę savo išskirtinumu ir nepakeičiamumu.

Vuka

Vuka portretas
Matyt gerai eina medzio biznis... Kada tuos "medkircius" ir Lietuvos miestu zaliuju masyvu naikintojus ims bausti?!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių