„Žemaitija“ paminėjo pirmąją sukaktį

Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“ skaičiuoja pirmuosius veiklos metus. Nuo praėjusių metų sausio, kai brigada ir buvo įsteigta, jau spėta įsitraukti į aktyvų militaristinį šalies gyvenimą.

Uostamiestyje prieš metus buvo įkurta Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų motorizuotoji pėstininkų brigada „Žemaitija“.

Jai tuomet priskirti ir du Sausumos pajėgų batalionai: Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų, esantis Klaipėdoje, ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio mechanizuotasis pėstininkų – Tauragės rajone.

Apibendrindamas veiklos laiką, „Žemaitijos“ vadas plk. ltn. Artūras Radvilas tvirtino, kad nors nuo įsteigimo praėjo tik vieneri metai, tačiau per šį laiką brigada į Lietuvos kariuomenės veiklą buvo įtraukta kaip visavertis vienetas.

Pastebima, kad per pirmuosius veiklos metus brigadai darbo ir veiklos netrūko – buvo dalyvaujama įvairiose pratybose, stiprinamas bendradarbiavimas su užsienio partneriais.

Per visą šį laiką kariai daug laiko praleido poligonuose, tobulino savo žinias ir įgūdžius. Apžvelgdamas veiklos metus, vadas pabrėžė ir darbo su šauktiniais svarbą, kitus įvykius.

Vienerių metų minėjimo renginyje buvo padėkota ir per šį laiką brigadai nusipelniusiems bei tarnyboje pasižymėjusiems kariams.

Tarp pagerbtųjų – ir plk. ltn. Viktoras Bagdonas. Ačiū jam tarta už tarnybą Dragūnų batalione, kuriam iki 2016-ųjų pabaigos jis ir vadovavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių