Žardininkų aikštei ieškos pinigų

Pietinės miesto dalies gyventojai galbūt jau kitąmet turės atnaujintą poilsio vietą. Antradienį pateiktas Žardininkų aikštės tvarkybos projektas. Tiesa, tarybos nariai ir valdininkai jam turėjo nemažai priekaištų.

Vadinamajame Žardininkų gyvenamajame kvartale esanti aikštė šiuo metu atrodo prastai. Sutrupėjusios šaligatvio plytelės, sutrūniję laiptai, ji visiškai nepritaikyta neįgaliesiems.

Todėl teritoriją, esančią tarp Taikos prospekto 115 ir 119 namų, ruošiamasi atnaujinti, padaryti patrauklią ir patogią praeiviams.

Planuojama čia įrengti betoninių trinkelių dangą, pastatyti suoliukus ir šiukšliadėžes, suformuoti naujas želdinių zonas bei sutvarkyti esamas. Bus atnaujinta natūrali veja, o ant žaliųjų zonų šlaitų įrengta ruloninė.

Taip pat ketinama pastatyti apšvietimo stulpus, suremontuoti gelžbetonines atramines sienutes, laiptus, asfalto dangą automobilių stovėjimo aikštelėje, įrengiant 44 naujas mašinoms statyti skirtas vietas. Bus pakeisti ir šulinių dangčiai.

Jiems projektuotojai pasiūlė netradicinį sprendimą. Jų žodžiais tariant, būtų galima įrengti personalizuotus dangčius.

"Pavyzdžiui, dangtis su miesto herbu. Tai atrodytų gerai ir solidžiai", – tikino projektavimo darbus atlikusios bendrovės "LB Baltic" vadovas Darius Sabaitis.

Zonoje tarp mašinų aikštelės ir Taikos prospekto bus įrengti dviračių ir pėsčiųjų takai, kurių dangos plotis – ne mažesnis kaip pustrečio metro. Taip pat atsiras dviračių stovai ir saugykla.

"Bus apšviesti visi pėsčiųjų ir dviračių takai, automobilių stovėjimo aikštelė, prekybos paskirties statinių prieigos, poilsio zonos. Grindinyje bus sumontuoti šviestuvai", – pasakojo projektuotojai.

Išklausę pristatymą, komiteto nariai jiems pažėrė nemažai priekaištų. Esą neatkreiptas dėmesys į neįgaliųjų poreikius, taip pat pasigesta želdinių, vietos skulptūrai, paprašyta įrengti modernesnius šviestuvus.

Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto pirmininkas ir tarybos narys Audrius Vaišvila pusiau juokais sakė, kad aikštė projektuojama ne benamiams, o miestiečiams, todėl nereikėtų bijoti daugiau suoliukų ir apskritai mažosios architektūros elementų vien todėl, kad juos kažkas gali pavogti ar suniokoti.

Kitąmet, jei bus skiriamas finansavimas, prasidės realūs Žardininkų aikštės remonto darbai. Preliminari jų kaina – daugiau kaip 280 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

žardė

žardė portretas
tai į priekaištus atsižvelgta nebuvo kaip matyti po remonto

Klaipėdietė

Klaipėdietė portretas
Ne vien tik žardėj remonto reikia. Kiek kalbėta apie Simonaitytės kalno sutvarkymą, kad vaikai žiemą į gatvę nenučiuožtu, o šaligatvis palei kalno papėdę tai baisus. Vaikai lietingu metu į mokyklą šlapiomis kojomis nueina. Atkreipkite dėmesį valdžios vyrai.

nesuprantanti

nesuprantanti portretas
Juk salia policijos komisariatas, policininku nesimato, ka jie veika? Galetu savo siknas storas pravedint truputi. Masinose narkasinasi kazkokie sungrybiai, bomzai makaluojas prie maisto parduotuves su visom savo dziovom, ant suoliuko amzina pijoku chebra dasimusineja, - kuom ne negru kvartalas?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių