Žadamas proveržis Klaipėdos kiemuose

Šiemet uostamiestyje numatoma atlikti daug darbų. Vienas ryškiausių – gyventojų nekantriai laukiamas proveržis kiemuose, kuriuos ketinama sutvarkyti ir išplėsti. Per šiuos metus teks paplušėti ir kelininkams.

Parūpo darbai

Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai domėjosi Miesto ūkio departamento suplanuotais darbais, įgyvendinimo eiga ir potencialiais trukdžiais.

Šiemet savivaldybės Miesto ūkio departamentas disponuoja daugiau nei 32,8 mln. eurų suma.

Pirmąjį šių metų ketvirtį įvairiems darbams buvo suplanuota 3,9 mln. eurų, o panaudota kiek per 3,6 mln. eurų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda patikino, kad praėjusiais metais departamentui pavyko įgyvendinti visus numatytus darbus. Viliamasi, kad užsibrėžti tikslai bus pasiekti ir šiemet.

Dėmesys – viešosioms erdvėms

Miesto ūkio departamento direktorius teigė, kad per pastaruosius porą metų buvo sutvarkytos Debreceno ir Pempininkų aikštės. Anot jo, ateityje numatoma ir daugiau darbų.

Kaip teigė L.Dūda, šiuo metu jau išrinktas Žardės aikštės remonto rangovas, savivaldybė įsigijo Vingio aikštės su aplinkiniais skverais tvarkybos projekto rengimo darbus. Taip pat žvalgomasi Puodžių gatvės su skveru tvarkybos darbų projekto rengėjų.

Ketinama ieškoti projektuotojų ir Ferdinando aikštei sutvarkyti.

Mieste nuolat vyksta želdinių priežiūros, medžių genėjimo, atsodinimo ir panašūs darbai.

Įsibėgės kiemų programa

Vienas didesnių vykdomų darbų – daugiabučių namų kiemų sutvarkymo programa, kuri pradedama įgyvendinti nuo apšvietimo tinklų įrengimo.

Pasak L.Dūdos, šiemet kai kuriuose kiemuose apšvietimo tinklai dar tik bus projektuojami, o kai kur – ir įrengiami.

Kiemų elektrifikacija, tikėtina, dar tęsis ir kitais metais.

Taip pat startuoja kiemų plėtros, įrengiant daugiau automobilių stovėjimo vietų, projektavimo darbai. Numatoma, kad metų pabaigoje kiemai bus pradedi plėsti ir didinti.

Iš viso šiai programai įgyvendinti šiemet žadama atseikėti 1,3 mln. eurų.

„Procesas vyksta ir šiemet jis tikrai bus ryškiai matomas visose miesto dalyse – ir šiaurinėje, ir pietinėje“, – patikino L.Dūda.

Praėjusiais metais kiemuose buvo išpjauti medžiai, kurie trukdė suplanuotiems darbams.

Vis atsiranda norinčiųjų

Departamento direktoriaus teigimu, visi šiuo metu tvarkyti ketinami kiemai bus pabaigti iki 2020 m. Tiesa, į šiuo metu jau pradedamą įgyvendinti programą pateko ne visi norintieji.

Kaip žinoma, kiemams tvarkyti numatyta suma buvo padalyta į dvi dalis – vienai jų paraiškas teikė gyventojų bendruomenės, o likusią pinigų dalį suplanavo Miesto tvarkymo skyrius.

L.Dūda pastebėjo, kad gyventojų bendruomenių paraiškų teko laukti ilgai. Pasak jo, iki šiol atsiranda atsikvošėjusių ir programoje dalyvauti norinčių gyventojų bendrijų.

„Mes traukiame juos į papildomus sąrašus. Pas juos taip pat bus viskas sutvarkyta, tik galbūt vėliau – 2020 ar 2021 m. Manau, kad ir taryba pratęs šią programą, nesustabdys jos, o jai ir toliau bus skiriamos lėšos, kol nebus sutvarkytas paskutinis kiemas“, – dėstė direktorius.

Atnaujins gatves

Šiemet uostamiestyje ketinama išasfaltuoti ir nemažai gatvių.

Šiuo metu jau aiškus Liepų gatvėje darbus atliksiantis rangovas. Numatoma, kad ši arterija bus išasfaltuota jau birželį.

Ištisinę dangą ketinama pakeisti ir Šilutės plento ruože nuo geležinkelio pervažos iki Dubysos gatvės.

Ieškoma darbininkų Baltijos ir Taikos prospektų žiedinėms sankryžoms. Jeigu pakaks pinigų, kelininkai šiemet plušės ir Vingio gatvėje.

„Klaipėdoje duobių tikrai yra likę labai mažai. Jeigu jos atsiveria, tai būna avarinės – kažkas staiga įdumba, įkrenta ir atsiranda duobė. Mes jas stebime ir iškart operatyviai reaguojame, sutvarkome“, – patikino L.Dūda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

babune

babune portretas
jei statot suoliukus,tai nors atramas padarykit....

Na ir kas

Na ir kas portretas
kad alkoholi ribos.Anoks čia ribojimas:kandziulnikai kap lakė beleką tep laks, na o aš jei reikės užsipirksiu lakalo ir ribojant pardavimo laika.Anksčiau gerdavuom kuomet užeidavo nors, daba pasiplanousem iš anksto.Tiek tos naudos iš tos refuormos-tik garsas i smegenu krušims

Editai

Editai portretas
Jūs atsargiau burnokite prieš alkoholio prekiautojus - tapsite nemadinga ir "atsilikusi". Dabar net "megztosios beretės" gulasi ant bėgių už "skriaudžiamus' šnapso platintojus :)
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių