Vyriausybė gaili pinigų regatai

Didžiųjų burlaivių regatai "The Tall Ships Races" uostamiestis turės atseikėti daugiau pinigų, nei buvo numatyta. Jeigu politikai pritars, papildomai bus skiriami beveik 127 tūkst. eurų.

Didins biudžetą

Likus keliems mėnesiams iki regatos "The Tall Ships Races" paaiškėjo, kad renginiui prireiks daugiau lėšų.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, dabartinį "The Tall Ships Races" biudžetą, kuris per dvejus metus siekia kiek daugiau nei 484 tūkst. eurų, prašoma padidinti beveik 127 tūkst. eurų.

Augantis regatos biudžetas gula vien tik ant miesto pečių, mat iš valstybės renginiui paramos sulaukta nebuvo.

"Dabar mūsų biudžetas, palyginti su planuotu, yra sumažėjęs 300 tūkst., nes Vyriausybė visiškai neskyrė pinigų regatai. Sumažinome poreikį iki 127 tūkst. eurų", – sakė viešosios įstaigos "Klaipėdos šventės" direktorius Romandas Žiubrys.

Daugiau didžiųjų burlaivių

Pašnekovas paaiškino, kad renginio biudžeto didinimas siejamas su atplauksiančių laivų skaičiaus augimu.

"Kadangi maždaug pusė laivų yra A ir B klasės, jie užima daug vietos", – pastebėjo R.Žiubrys.

Pradedant organizuoti regatą, nebuvo tikimasi, kad taip susidėlios laivų proporcijos, mat, vertinant pagal anksčiau vykusias regatas, didžiųjų laivų proporcija buvo mažesnė. Šiemet atplauks po lygiai didžiųjų ir mažųjų laivų.

"Nebuvome suplanavę, kad reikės papildomų teritorijų. Dabar jau virtualiai laivus švartuojame prie Vakarų Baltijos laivų statyklos krantinių. Esame sutarę su statykla, kad jie užleis tas krantines", – dėstė R.Žiubrys.

Priėmimas kainuos daugiau

Kad šiose krantinėse galėtų švartuotis regatos dalyviai, reikia papildomos laikinos infrastruktūros – vandens tiekimo įrenginių, elektros tiekimo, aptarnavimo paslaugų.

Kadangi laivai bus švartuojami gamybinėje teritorijoje, reikia specialiai atitverti teritoriją, kad įgulų nariai nepatektų į gamybinę zoną. Taip pat prireiks papildomos apsaugos.

Didesniais burlaiviais atplauks ir daugiau žmonių. Jų priėmimas taip pat kainuos papildomai.

Negalėjo prognozuoti

"Ta pinigų suma padidėja dėl to, kad išaugo pats renginys, dalyvių, laivų skaičius, teritorija, kurią reikia aptarnauti", – apibendrino R.Žiubrys.

To iš anksto numatyti nebuvo galima, mat burlaivių registracija vyksta iki šiol, o numatant regatos apimtis buvo remiamasi 2009-aisiais vykusios didžiosios regatos duomenimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Serioga

Serioga portretas
is kur jie tokias sumas isvis istraukia??? Pinigu vel 'PASIDARYT' uzsimane !!!. Tos Statyklos jau senu seniausiai vos vos tebejuda. Tai galetu tos pacius darbuotojus pajungti. O del aptverimo ? Ka ten ka ir nuo kuo Aptverineti? Daugumoj Europos uostu UOSTO TERITIRIJA YRA |ATVIRA !!! Ar dar vis Tebegyvenam Tarybu Sajungoje???

Jonas

Jonas portretas
Ar gali nuo plūgo kilę žmogėnai suprasti jūrinės kultūros dalį. Jiems svarbiausias prūdas prie trobelės. Nesupranta 99% lietuvos ką reiškia uostas ir jūra.

Anonimas

Anonimas portretas
Sventes metu ivesti mokesti vilnieciams ir kaunieciams
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių