Vyksta tarptautinės specialiųjų operacijų pajėgų pratybos

  • Teksto dydis:

Lietuvos teritorijoje ir teritoriniuose vandenyse vyksta kasmetinės tarptautinės Specialiųjų operacijų pajėgų pratybos “Liepsnojantis kalavijas 2014”. Jas organizuoja ir joms vadovauja Lietuvos specialiųjų operacijų pajėgos.

Pratybose dalyvauja JAV Specialiųjų operacijų pajėgų kariai, taip pat atstovai iš kitų NATO šalių ir partneriai.

Šiais metais vyks pagal pakoreguotą scenarijų.  Jų metu sąjungininkai praktiškai bandys įgyvendinti NATO greitojo reagavimo pajėgų galimo panaudojimo koncepciją.

Pagrindinis specialiųjų operacijų pajėgų uždavinys – nedelsiant reaguoti į bet kokią krizę veikiant NATO pagrindinių pajėgų smaigalyje Aljanso šalių teritorijoje.

„Taktiniame lygyje bus derinami veiksmai fiksuojant agresijos faktą bei stabdanti priešo pajėgas, koordinuojant Specialiųjų operacijų pajėgų vienetų ir tolimojo nuotolio ugnies sistemų bei oro pajėgų platformų sąveiką,“ – sako  pratybų  organizatoriai. 

Lietuvos kariai ypatingą dėmesį skirs kovai su teroristais, diversinėmis priešo grupėmis, įsiveržėliais ir infiltruotais agentais,  identifikuojant ardomosios veiklos židinius ir užkertant kelią bet kokioms galimoms provokacijoms.

Šios pratybos užtikrina NATO ir partnerių siekį stiprinti regioninį saugumą ir stabilumą bei pasirengimą tinkamai reaguoti į naujo pobūdžio karinius veiksmus, atsižvelgiant į Krymo okupaciją ir Rytų Ukrainos įvykius.

Pratybomis NATO sąjungininkai užtikrina, kad pagalba bus teikiama nedelsiant, nes ir Lietuva nedvejodama teikė pagalbą Aljansui Afganistane ir kitose NATO vadovaujamose tarptautinėse operacijose.

Pratybų metu bus intensyviai naudojama aviacija, elektroninės kovos ir kontrpropagandos priemonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių