Vydūno gimnazijoje žadino lietuvybę

Klaipėdos Vydūno gimnazijoje Lietuvos valstybės atkūrimo diena buvo paminėta spalvingais, žaismingais ir patriotizmą puoselėjančiais renginiais. Mokymo įstaigos bendruomenė įsitikinusi – tokios iniciatyvos skatina mylėti ir branginti tėvynę.

"Jei sekundėlę sustosite ir paklausite savęs, ką man reiškia tėvynė, ir tai padarysite iš širdies, jūsų atsakymas tikriausiai bus panašus į mano: viską. Aš joje užaugau ar dar augu, dirbu ar mokausi ir tiesiog gyvenu. Tačiau gyvenimas Lietuvoje yra tris kartus saldesnis nei bet kur kitur. Nesvarbu, ar šiltoje Kroatijoje, ar dangoraižiais apstatytame Niujorke. Tėvynė man yra viskas", – tokias patriotines mintis dėstė gimnazijos moksleivis Justinas Kipuris.

Klaipėdos Vydūno gimnazijoje Vasario 16-oji šiemet buvo paminėta kitaip. Ryte mokinius, mokytojus ir kitus bendruomenės narius pasitiko šeštos muzikinės klasės mokiniai. Gimnazijoje skambėjo moksleivių kurta ir atliekama instrumentinė muzika, kiekvienam įeinančiam buvo prisegta pačių vaikų kurta trispalvė gėlytė.

Pertraukų metu vaikai skaitė kūrybinius darbus "Kodėl man svarbi mano šalis?" Mokinių išsakytos mintys skatino pamąstyti apie tai, kad tėvynė yra ta vieta, kur gyvendami jaučiamės saugūs, kur mus supa mylimi žmonės. Juk iš tiesų panirę į kasdienius darbus retai apie tai susimąstome. Akciją užbaigė šeštokų tautinės mados kolekcijos pristatymas. Mokiniai demonstravo savo kurtus kostiumus, kuriuose atsispindėjo tautiniai motyvai.

"Ši Vasario 16-osios šventė buvo tikrai kitokia. Ji buvo išradingesnė, linksmesnė ir, manau, daug kas pagalvojo apie tėvynę bei ką ji iš tiesų reiškia kiekvienam iš mūsų", – renginį apibendrino 6 klasės mokiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to lialiai

to lialiai portretas
karai vyksta,kas mirė?

to -kolekcija

to -kolekcija portretas
jei Tėvynė -tai tėvynė ...tai ir tie maišai tinka ???

Lialiai

Lialiai portretas
nebezadinkit ka nuzudet...amziams ir negriztamai.nevbegaminkit aklu vergu grupelei is partiniu sutviu,vis meluojanciai,apgaudinejanciai ir ieskanciai auku.Baigta-chalopu amzinasis dvaras = m i r e.....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių