Vokiečių bendrijai Klaipėdoje – 25 metai

Uostamiesčio Vokiečių bendrija šeštadienį minėjo solidžią sukaktį – 25 metų veiklos sukaktį. Tai – trečia pagal dydį tautinė mažuma Lietuvoje.

Pasak Vokietijos garbės konsulo Klaipėdoje Arūno Baublio, belieka tik pasidžiaugti, kad trečia pagal dydi Lietuvoje tautinė mažumą švenčią solidžią veiklos sukaktį.

„Tai yra gražu, kad senieji krašto gyventojai  savo identitetą gali atkurti per bendriją ir mieste veikiančią mokyklą. Tai yra tęstinumas jaunajai kartai“, – teigė A.Baublys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Panaseja

tam Panaseja  portretas
Puiku, kad egzistuoja vokiečių bendrija, neišsišokanti, kaip lenkai ir nereikalaujanti sau ypatingų privilegijų. Iš to ir sprendžiame apie tautinių mažumų kultūrą ir lojalumą Lietuvai. Tai ne lenkai visiems išūžę galvas ir lipantys per jas. Tačiau tu, rašantis ir nepatenkintas ta tautine mažuma, pirmiausiai išmok raštingumo ir nedaryk klaidų, o tuomet tik rašyk.

Panaseja

Panaseja portretas
I nusilpusia,nesusigaudancia ir net merdejancia bendrija.Gal dar pokario okupacinio ir kolonijinio rezimo baime patirta Memelande kausto,gal naujasis krasto baudziavinis feodalizavimas gazdina,gal situacijos supratimo stoka? .Galima stebeti isnaikintu zydu palikuoniu kova,Vilniaus krasto lenku siekius,juos vertinti kaip perdetus ar neobjektyuviua,bet stebint vokieciu bendrija,jos uzdaruma vaizdas liudnokas,mazdaug-svarbu but sociam ir senatveje lengvai numirti.Ka padarysi,pagal "jurgi" ir kepure.........O laikas tai nenumaldomai eina ir,deja ne sio krasto teisetu seimininku-vokieciu naudai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių