V. Landsbergis statosi namą pajūryje

Garsiausias šalies politikas Vytautas Landsbergis pajūryje statosi namą ir ketina vasaras leisti Nemirsetoje.

Garsiausias šalies politikas Vytautas Landsbergis pajūryje statosi namą ir ketina vasaras leisti Nemirsetoje.

Trauka pajūriui nugalėjo

"Tai bus vieta vasaros poilsiui. Bet mes neketiname keltis iš Vilniaus. Tiek mano, tiek žmonos gyvenimai yra labai susiję su Vilniumi. Darbų yra daug, kurie ten sukasi", – tikino V.Landsbergis.

Europarlamentaras prisipažino, kad su žmona kone kiekvieną vasarą stengdavosi ištrūkti į pajūrį bent savaitei.

"Į užsienį mes paprastai nevažiuojame, gal tik porą kartų buvome iššokę. O mieliau renkamės poilsį prie Baltijos jūros. Kartais vykdavome į Lietuvos Nidą, o kartais – į Latvijos Nidą. Kai vaikai buvo nedideli, labai mėgome poilsiauti Šventojoje", – aiškino politikas.

Trauka pajūriui padėjo V.Landsbergiui įgyvendinti norą įsigyti vasarnamį.

"Pasitaikė proga pasistatyti vasarnamį Nemirsetoje. Juk tai bus poilsio vieta ne tik mums su žmona, bet ir mūsų vaikams. Tegul naudojasi ir kiti, ne tik mes vieni", – teigė profesorius.

Dalysis stogu su vaikais

Vieno aukšto su nedidele mansarda namas turėjo iškilti dar pernai, tačiau jo statybai sutrukdė nepalanki žiema, todėl statybos darbai užsitęsė kone metus.

"Prie vietos stilistikos jis bus pritaikytas net ir tuo, kad tai bus žemas pastatas, nesiekiantis dangaus. Vieno aukšto, su nedidele palėpe, dviejų galų namas ateityje turėtų tarnauti dviem šeimoms. Mes, seneliai, turėsime atskirą savo kampą", – tikino V.Landsbergis.

Kol kas, pasak būsimo naujakurio, svajonių būstu Nemirsetoje dar nekvepia.

"Sklype dabar tikras šiukšlynas. Vieta pasitaikė labai žema, laikosi drėgmė, teks dar daug padaryti, kad sklypas būtų panašus į būsimą sodelį ar pievelę", – pasakojo politikas.
Šiais metais tikimasi užbaigti vidaus darbus, – pamatai iškilo dar pernai.

"Mes labai svajojome įskelti dar praėjusią vasarą, bet pasitaikė ankstyva žiema, ir tai sustabdė darbus. O po to buvo labai ilgas ir šaltas pavasaris", – tikino V.Landsbergis.

Dizainu užsiima žmona

Politikas atviravo, kad namo vidaus dizainu užsiima žmona Gražina.

"Aš tik finansuoju. Tai yra jos sritis ir į statybas yra nukreipta visa jos energija. Aš tik pasidžiaugiu", – sakė V.Landsbergis.

V.Landsbergis prisipažino, kad vasarnamį stato iš santaupų.

"Nereikia erzinti kitų, nes visiems pasidaro labai svarbu, kas kiek kainavo. Kažkas jau man buvo prirašęs dešimtis milijonų litų turto. Mat prie Landsbergio lengva lipdyti. Kažkas įsitikinęs, kad aš net rūmus Šveicarijoje turiu", – apie paskalas kalbėjo Europos Parlamento narys.

V.Landsbergis sakė, kad yra aistringas grybautojas, tačiau pridūrė, kad vietos miškų dar nėra ištyrinėjęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To tam Laikui.

To tam Laikui. portretas
Sutinkame kad tarybinis propesoris yra turtas,tai ji reikia kuo greiciau uzkasti ir saugoti kaip turta tikra Gruto parke.

amigo

amigo portretas
Greiciau jau samanom apsikastu, o tai velkasi lietuvos seimui kaip inkaras per dugna. Kol velkasi tol koncervai toliau debileja, veja zmones (ty pagal ji sunauja) is tevynes. Kad jam erke ikastu ir sveikatos erkei isgyvent po ikandimo :)

Rega

Rega portretas
Tam ,,kauniečiui''. Tu tai tikrai nustipsi kur nors patvory prasigėręs.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių