Vitės kvartalas nusitaikė į Vyriausybę

Klaipėdiečiai toliau nerimsta dėl nemalonių kvapų ir perima iniciatyvą į savo rankas. Vitės kvartalo ir kitų šalia esančių gyvenamųjų rajonų gyventojai renka parašus ir ketina kreiptis į Aplinkos ministeriją.

Vitės kvartalo bendruomenėje jau kurį laiką plinta Klaipėdos miesto tarybai ir Aplinkos ministerijai skirtas prašymas. Daugiau kaip tūkstantis jį pasirašiusių žmonių reikalauja imtis skubių priemonių, kurios sumažintų oro taršą mieste.

Esą daugybę metų ši problema nebuvo sprendžiama, o jos mastas tik didėja.

Pasak Vitės bendruomenės pirmininko Tomo Meškinio, labiausiai neramina Klaipėdos jūrų uoste krovos darbus vykdančių įmonių veikla ir jų skleidžiami kvapai.

Piktina ir tai, kad kovoti su nemaloniais pojūčiais nepadeda net miesto taryba.

Nors skleidžiamo kvapo tikrasis kaltininkas kol kas nėra aiškus, vyras įvardijo ir įmonių pavadinimus.

"Tai – nuolat pasikartojantis reiškinys, apie kurį žino ir miesto taryba, tačiau situacija nesikeičia jau daugybę metų. Nebežinome, ko griebtis, tad gruodžio 22 d. kreipėmės į 15 aukščiausių instancijų. Nuo Klaipėdos savivaldybės administracijos, Ūkio, Sveikatos apsaugos, Aplinkos ministerijų iki Prezidentės ir Seimo pirmininko. Nors įmonių atstovai sako, kad dirbama pagal europinius oro kokybės reikalavimus ir jų neviršijama, žmonės jaučia kvapą. Ypač – savaitgaliais ir šventinėmis dienomis, vakarais ir naktimis, kai atsakingos tarnybos nedirba", – aiškino T.Meškinis.

Pasiteiravus, ar surinkti gyventojų parašai išspręs problemą, vyras sakė esantis nusiteikęs optimistiškai.

"Visada reikia kažką daryti, nes kitu atveju susidaro vaizdas, kad tai rūpi tik trims ar penkiems nepatenkintiems žmonėms – paranojikams, kuriems viskas smirda. O jei yra surinkti aplinkinių kvartalų gyventojų parašai, tai jau šį tą reiškia", – kalbėjo pašnekovas.

Pasirašo ne tik pavieniai gyventojai, bet ir įvairios įstaigos – Vitės kvartale esančios mokyklos, darželiai, vaistinės, profesinio mokymo centrai.

"Tam tikrais momentais dėl užteršto oro įstaigose dirbantys žmonės negali atidaryti langų ir išvėdinti patalpų, o tai pagal higienos normas yra būtina. Nes stipriu kvapu turėtų kvėpuoti darželinukai", – sakė T.Meškinis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svg

Svg portretas
Todel uostas ture moketi gyventojam pinigu uz triuksma ir kvapus

gal pakilkime prieš tokią valdžią Klaipėdoje. Kaip jaunieji

gal pakilkime prieš tokią valdžią Klaipėdoje. Kaip jaunieji  portretas
Visa Klaipėda turi nusitaikyti į vyriausybę. Kitos išeities mums, klaipėdiečiai, nebėra.

Vietinis

Vietinis portretas
Uostas nuodija zmones naktimis savaitgaliai ir darbo dienomis, kad ir si ryta . Apsurdas Padare parka, mamytes vaikucius vezimeliuose migdo, vaikuciai po medzius laipioja , su riedlentemis varo, tinklini zaidzia ir t.t...... o visa tai naftos produktu smarve persmelkta. Gera jaunoji karta auga totalus ligoniai vezininkai ir t.t. Tai cia vadinasi miesto, MUSU isrinkta valdzia, gyventojais rupinasi! NEPASIDUOKIT KLAIPEDIECIAI !!!!!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių