Vitės kvartalas jaučiasi pamirštas

Nuo tarybinių laikų netvarkytas Vitės pagrindinės mokyklos stadionas, tiksliau – jo vietoje plytintis laukas, gyventojams rėžia akį. Esą tiek mokiniai, tiek kvartalo gyventojai neturi kur sportuoti, tačiau jo atgimimą savivaldybė planuoja tik 2020-aisiais.

"Sąlygos – klaikios"

Dėl sunykusio stadiono klaipėdiečiai širsta seniai.

Pasak miesto tarybos nario ir Vitės bendruomenės pirmininko Tomo Meškinio, Vitės pagrindinės mokyklos sporto aikštynas jau porą dešimtmečių – visų pamirštas.

"Sąlygos vaikams – klaikios, tarsi iš viso nebūtų stadiono. Anksčiau jis buvo naudojamas uosto reikmėms – aikštėje darbininkai kraudavo metalo ritinius. Kai uostas išsikraustė, stadionas turėjo būti atkurtas. Tačiau nuo pat nepriklausomybės laikų niekas nepadaryta. Pastarąjį kartą jis tvarkytas tik tarybiniais metais. Juk Vitės pagrindinėje mokykloje vyko renovacija, galėjo dėmesio skirti ir stadionui", – svarstė pašnekovas.

Jo žodžiais tariant, Vitės kvartale verkiant reikia vietų, kur žmonės galėtų mankštintis.

"Poreikis didelis, kaip ir pats kvartalas. Jau dveji treji metai bendruomenės susirinkimuose, į kuriuos ateidavo ir savivaldybės atstovai, buvo keliama ši problema. Tačiau kol kas – tik migloti pažadai be konkrečių datų. Kai kurie miesto stadionai, ypač pietinėje dalyje, jau buvo renovuoti po kelis kartus. Tuo metu nuo Dangės upės iki geležinkelio stoties, ko gero, nėra nė vieno atnaujinto aikštyno. Gal čia kitokie žmonės gyvena?" – ironizavo bendruomenės vadovas.

Kreipėsi į savivaldybę

Spalio 12 d. dėl Vitės pagrindinės mokyklos stadiono T.Meškinis raštu kreipėsi į savivaldybės administraciją ir sulaukė oficialaus atsakymo.

Teigiama, kad, atlikus biudžetinių ugdymo mokyklų reitingavimą, Vitės pagrindinės mokyklos stadionas pateko į trečiąjį etapą, tai yra į 2020 metus.

Tik po dvejų metų planuojama paruošti šio sporto aikštyno techninį projektą, įrengti drenažo sistemą, bėgimo ir lengvosios atletikos sektorius, dirbtinės žolės futbolo aikštę, aptverti stadioną.

Vitės bendruomenės atstovas į tokį valdininkų atsakymą žiūri skeptiškai.

"Tai – tik išsisukinėjimai. Yra stadionas ir juo niekas negali naudotis. Tuoj baigsis europiniai pinigai, ir iš viso nieko neturėsime", – pyko T.Meškinis.

"Ateis laikas ir Vitei"

Klaipėdos savivaldybės Socialinės infrastruktūros priežiūros skyriaus vedėja Violeta Gembutienė patvirtino, kad remonto darbai stadione numatomi 2019–2020 metais.

"Planuojame sutvarkyti daug stadionų, tačiau į 2018 metais atrinktųjų sąrašą Vitės pagrindinė mokykla nepateko. Bet ateis laikas ir jai. Ateityje bus atnaujinami visų mokyklų aikštynai, tik laiko klausimas – kada", – aiškino V.Gembutienė.

Balandį savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas paliepė sudaryti darbo grupę, kuri parengtų švietimo įstaigų sporto aikštynų atnaujinimo programos projektą.

Darbo grupės nariai, įvertinę stadionų techninę būklę, prioritetą teikė kitoms mokykloms, pavyzdžiui, "Verdenės" progimnazijai, H.Zudermano gimnazijai, M.Gorkio pagrindinei mokyklai, "Žemynos", Vydūno gimnazijoms.

Tad šių įstaigų aikštynai pagražės jau kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svyturio g.

Svyturio g. portretas
Variui, gerbiamasis pamirso kas pastate tame rajone stadiona, mokykla, baseina o crusiovkiose apgyvendyno atvikusius is hutoru kaimeciys? Tarybiniais laikais ten buvo puikus stadionas, vyrai zaide futbola. As tai puikiai prisimenu. Griauti pradejo po 1992 metu.

Bnm

Bnm portretas
Vaikysteje cia sportuodavau

Magdė

Magdė  portretas
Buvusioje švyturio gatvėje nėra net šaligatvių ,pilna gatvė vandens,o kur kiemas jo nėra o mokėti už kiemą reikia,žodžių baisu .
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių