Vitės bendruomenė pasiduoti neketina

Dėl traukinių keliamo triukšmo ir vibracijos kenčiantiems klaipėdiečiams galutinai trūko kantrybė. Susivieniję Vitės ir kitų aplinkinių kvartalų gyventojai antradienį išsiuntė skundą keliolikai aukščiausių institucijų, tarp jų – ir šalies Prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Klaipėdiečiai taip reaguoja, jų žodžiais, į jau keletą dešimtmečių nepaliaujamą triukšmą ir vibracijas, kurias sukelia valstybės valdomos įmonės "Lietuvos geležinkeliai" veikla.

Tai esą gali būti labai kenksminga greta geležinkelio bėgių gyvenančių žmonių sveikatai.

Prezidentei adresuotą raštą pasirašęs Vitės bendruomenės pirmininkas Tomas Meškinis jį išsiuntė dar 15 svarbiausių Lietuvos institucijų, tikėdamasis, kad nedelsiant bus imtasi veiksmų.

Prie išsiųstų raštų taip pat pridėti vietos gyventojų surinkti parašai, filmuota medžiaga, nuotraukos bei žiniasklaidoje publikuoti straipsniai ir vaizdo reportažai.

Artimiausiu metu tikimasi sulaukti reakcijos tiek iš Vyriausybės, tiek iš "Lietuvos geležinkelių" atstovų.

"Reikia išlaukti bent jau tris dienas. Gali būti, kad kitą savaitę pradėsime gauti atsakymus. Bet kuriuo atveju, informavome apie esamą situaciją, kuri nesikeičia jau daugybę metų. Su mumis niekas nebendrauja, mes nežinome įmonės planų. Todėl prašome, kad būtų ne tik aklai siekiama pelno, bet išklausoma ir bendruomenės pozicija", – tvirtino T.Meškinis.

Esą kelios pasodintos pušelės išspręsti problemos nepadės. Reikia rimtų infrastruktūros sprendimų, pavyzdžiui, pastatyti apsaugines sieneles, kad žmonės galėtų normaliai pailsėti ir neeikvotų savo sveikatos.

"Nereikia mūsų ignoruoti ir tyliai kurpti planus. Mes norime žinoti, kas vyksta", – tikino pirmininkas.

Dienraštis šią savaitę jau rašė apie gyventojų, daugybę metų įsikūrusių netoli geležinkelio bėgių, nepasitenkinimą. Teigiama, kad taip, kaip geležinkelis triukšmauja dabar, per beveik tris dešimtmečius nėra buvę.

"Lietuvos geležinkelių" atstovė spaudai Inga Čiuberkytė tąkart aiškino, kad bendrovė naudoja naujus ir modernizuotus lokomotyvus, kurių skleidžiamas triukšmas atitinka ES standartus. Esą dirbama atsakingai ir be reikalo garsinių signalų nenaudojama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar

Dar portretas
vieni vargšai tikintys kad ju nuomonė svarbi:D)

manau

manau portretas
kol dar geležinkeliai neprichvatizuoti, gal dar ir galima kažką išsireikalauti, bent prieš rinkimus...

anonimas

anonimas portretas
o sausio 28 CCCP kariuomenė ne išvadavo, o užgrobė Klaipėdą,taip kaip 1923 sausio 15 d.Lietuvos kariuomene.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių