Visureigių čempionatas įsiutino gyventojus

Visureigių bekelės varžybos netoli Vilkyčių sukėlė ant kojų įvairių tarnybų inspektorius, kurie, gavę skundų iš aplinkinių gyventojų, į orą kėlė net bepiločius lėktuvus, norėdami įsitikinti, ar nebuvo padaryta žala gamtai.

Ūbavo tris paras

Kol kas tiesaus atsakymo, ar gali visureigiai ir keturračiai mauroti po privačias valdas, nėra, tačiau visos konflikto pusės pripažįsta, jog Lietuvoje nėra aiškios tvarkos, kaip ir kur gali būti įrengiamos bekelės trasos ar automobilių sporto poligonai.

Tokiu poligonu per Jonines tapo Šilutės rajone šalia Vilkyčių esančio Pangirių kaimo ribos. Keliems savininkams priklausančiose žemėse Vilkyčių visureigių klubas "4x4" surengė Lietuvos 2-ojo etapo čempionatą.

Leidimą tokiam renginiui klubas gavo iš Šilutės rajono savivaldybės.

Tačiau artimiausi klaipėdiečiai Alvydas Uksas ir Jūratė Zelenskienė piktinosi, kad, užuot rungtyniavę dvi paras, visureigiai paupiuose burzgė tris.

"Gyvenu prie keliuko, kuriuo į varžybas zujo visa ši technika. Tai ne pirmas toks renginys. Išvydusi, kas ten išdarinėjama, kviečiau policijos patrulius. Kartą tie automobilininkai jau bausti už miško paklotės sunaikinimą, tačiau niekas jų nesustabdo", – piktinosi vasaras savo sodyboje leidžianti klaipėdietė J.Zelenskienė.

Techniką – į kanalą?

Moteris su kaimynu apžiūrėjo vadinamąjį visureigių poligoną ir tikina, kad Veiviržo senvagėje rado tris vietas, kur matyti, jog važinėta technikos. Nors tai griežtai neigia patys autokroso dalyviai.

"Parašėme skundą Valstybinei miškų tarnybai. Su jos specialistu apėjome vietas, kur vyko renginys. Aiškinama, kad tai ne miško, o žemės ūkio paskirties žemė. Vieta, kur vyko varžybos, pagal dokumentus neva melioracinis telkinys, lyg kanalas. Dabar jis jau praplatintas, pilnas vandens. Anksčiau čia perėjo gausybė paukščių, net gervių būdavo. Po čempionato matėme aukštyn pilvu plaukiojančias žuvis. Baisu, juk ten gyvas vanduo", – piktinosi moteris.

Visureigių klubo vadovas ir čempionato rengėjas Remigijus Uktveris aiškino, kad savo renginiui visus leidimus gavo, veiksmus suderino su visomis tarnybomis, o apie visureigių mėgėjų šventę buvo informavęs ir kaimynus.

"Pranešiau kaimynei, kad bus toks čempionatas. Ji pasiskundė, kad jos keliuko seniūnija negreideriuoja. Geranoriškai pasamdžiau traktorių, nugreideriavo. Tačiau vėl blogai. Kažkokias vandens žarnas nutraukė, neįtinkame niekaip", – tikino autosporto mėgėjas Saugų seniūnijos Sakūtėlių seniūnaitijos seniūnaitis R.Uktveris.

Baiminasi dėl draustinio

Tai, kad visureigių klubo įkūrėjas kartu su konservatorių partija kandidatavo į Šilutės savivaldybę, tik dar labiau audrina kaimynų aistras.

"Jį kažkas dengia, niekas nenori rasti pažeidimų. Šiaip sau niekas neleistų bekelės trasos rengti šalia Veiviržo ichtiologinio draustinio. Kelias, kuriuo važinėjo visureigiai, yra metro atstumu nuo Veiviržo upės skardžio. Tačiau aplinkosaugininkai nematė jokių pažeidimų", – stebėjosi vietos gyventoja.

Sodybų šeimininkai parašė skundus įvairioms tarnyboms, kad šios ištirtų bekelės trasos atsiradimą ir varžybų padarinius.

Valstybinės miškų tarnybos specialistas Artūras Znutas vakar apžiūrėjo varžybų vietą.

"Tai yra žemės ūkio paskirties žemė. Tiesa, kai kur ji apaugusi krūmais. Tačiau tai nėra miškas. Mano kompetencija čia ir baigiasi", – tikino specialistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam na jus ir juokingi

tam na jus ir juokingi portretas
Taigi rašo kad tie kurie maurojo jiems ir priklauso ta privati valda. Neaišku?

vietiniam

vietiniam portretas
Žinote, aš konkrečiai nepažįstu šios moters apie kurią kalbate, bet teko 20 metų gyventi šalia šizofrenija sirgusios moters. Kokių tik dalykų ji neprisifantazuodavo, kokių tik pareiškimų policijai neprirašė. Tai buvo piktybinė moteris kuris kaimynams į maistą pildavo vaistų, kai niekas nematydavo grasindavo ar mušdavosi. Neduok dieve tokių kaimynų. Lietuvoje laikas baigti terliotis su ligonių teisėmis. Negali visi būti psichine negalią turinčių žmonių įkaitais. Policija turi žinoti, kad jiems pareiškimą rašo protinę negalią turintis žmogus ir jo žodžių negalima priimti kaip liudijimą.

vietinis

vietinis portretas
si ponia piktybiskai kandziojasi it uodas ji kvieciasi visas istancijas kokias tik zino galetu savo kieme savo reikalais rupintis , bet ne geriau kistis i kitu reikalus jos niekas neuzkliuvo o ji iesko pati sau problemu bet esme kad ji ligonis sneka nesamones fantazuoja, o atavaziave inspektorei turi jos pasakas isklausyt ir bandydami jai itikti turi nubaust normalius zmones.niekas nevazineja po parkus ar seip grazias ir saugotinas vietoves..ji su visa vietine rajono valdzia bendros kalbos neranda,grei tikriausei kreipsis i prezidente kad istatyma palanku jai sukurtu,, Jurate jus apgailetina susimastykit apie savo elgesi is nebesapnuokite.... is fotografijos matyt jusu asmenybe ..GEDA del tokiu ligoniu
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių