Vingio aikštei – stiklinis stogas

Projektuotojai įpusėjo rengti Vingio aikštės atnaujinimo projektą. Jau aišku, kaip atrodys skveras. Miesto valdžios atstovai išsakė pageidavimus stoginei.

Projektuotojai miesto valdžios atstovams pristatė naujus Vingio aikštės atnaujinimo projekto sprendinius.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda priminė, kad per pirmąjį susitikimą buvo pateiktas ne visas projektas.

"Tą kartą sprendiniams turėjome pastabų. Projektuotojai į jas atsižvelgė, pristatė pakeitimus ir kitą projekto dalį", – tvirtino vadovas.

Pasak L.Dūdos, jau aišku, kaip pasikeis skveras. Numatyta atnaujinti takelius. Bus užtikrintas susisiekimas su šalia esančiu namu.

Numatyta įrengti ir naują apšvietimą. Montuojamų į grindinį ir vertikalių šviestuvų bus tiek, kad skvere būtų saugu. Atsiras vaikų žaidimų aikštelė.

Vienoje skvero pusėje žadama pastatyti pusiau požeminius šiukšlių konteinerius.

Miesto valdžios atstovai išsakė norus, kaip turėtų būti atnaujintas paviljonas. Senasis bus nugriautas, o vietoj jo norima įrengti naują stoginę.

"Stogas bus sumontuotas iš lengvų metalo konstrukcijų, grūdinto stiklo. Jis bus permatomas. Po stogine turėtų atsirasti vienodi prekystaliai, kuriuos prireikus būtų galima demontuoti. Dabar prekeiviai čia prekiauja ant skirtingų", – pasakojo direktorius.

Pasak L.Dūdos, kitą kartą projektuotojai pristatys paviljono projektą. Taip pat atkreiptas dėmesys, kad dalis ant stogo esančių erdvių yra privatizuota. Savivaldybė jų neatnaujins.

"Privati dalis liks tokia, kokia yra dabar", – tvirtino vadovas.

Vingio aikštės atnaujinimo projektą planuojama parengti rugsėjį. Tada bus skelbiamas konkursas darbus atliksiančiam rangovui išrinkti. Tikimasi, kad nugalėtoją pavyks išrinkti ir sutartį pasirašyti iki metų pabaigos.

"Jei procedūros vyks sėkmingai, kitų metų ankstyvą pavasarį pradėsime darbus", – vylėsi vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
O kas sniega nukas nuo stogo

Tik neiskujarinkit

Tik neiskujarinkit portretas
plikai medžiu.Ten toks megiamas senuku skverelis yr.Ir tuopos pavėsi meta

Pagaliau

Pagaliau portretas
savivaldybė priėjo prie Vingio centro - labai žmonių lankomos ir populiarios Pietinio raj.vietos..Tenka pripažinti kad šie savivaldybės valdžiukai daro daugiau nei visi buve kartu paėmus.Jeigu dar juos neužneštų į nesamoningus svaigimus, t.y.projektus(tokius kap bastionai, Atgimimo aikštės darkymas ir pan.), tai galėtų dar 10 metų tie patys dirbti.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių