Iš Vilniaus į Palangą ir Nidą – traukiniais

  • Teksto dydis:

Valstybės valdomi „Lietuvos geležinkeliai“ vasaros sezono metu ketina pasiūlyti keliones iš Vilniaus į Palangą ir Nidą. Geležinkeliams įgyvendinti šiuos maršrutus padės pasirinktas autobusų operatorius.

„Keleivių srautas į pajūrį vasarą yra didelis. Greitai pradėsime pardavinėti tiesioginius bilietus į Nidą ir Palangą. Pasirūpinsime keltų ir ekologijos mokesčiais. Keleiviams niekuo nereikės rūpintis. Kainodarą dar kol kas dėliojamės. Vienam žmogui kelionė gali kainuoti apie 22 eurus į vieną pusę. Jei bus norinčių išlipti Preiloje ar Pervalkoje, tai tikrai jie tą padaryti galės“, – spaudos konferencijoje kalbėjo „Lietuvos geležinkelių“ keleivių vežimo direkcijos direktorius Linas Baužys.

Anot jo, „Lietuvos geležinkeliai“ pristatydami keliones į Palangą ar Nidą didelį dėmesį skirs keliautojų grupėms, todėl preliminariai numatoma, kad trijų asmenų grupei, iš kurių vienas privalo būti nepilnametis, kelionė iš Vilniaus į Nidą ir atgal kainuos 99 eurus, o kelionė iš sostinės į Palangą – 90 eurų.

Jis pridūrė, kad „Lietuvos geležinkeliai“ netrukus ketina paskelbti autobusų operatoriaus konkursą. Sutartį su operatoriumi tikimasi pasirašyti gegužę. Autobusų operatorius keleivius po kelionės traukiniu autobusais vežtų iš Kretingos į Palangą ir iš Klaipėdos į Nidą, o vėliau iš kurortų juos vežtų link Klaipėdos ir Kretingos traukinių stočių.

„Lietuvos geležinkeliai“ skaičiuoja, kad kelionė traukiniu ir autobusu iš Vilniaus į Palangą užtruktų apie 4 valandas, o kelionė iš sostinės į Nidą apie pusšeštos valandos. Reisai į du Lietuvos kurortus vyktų penktadienį, šeštadienį, o sekmadienį keleiviai galės sugrįžti atgal į Vilnių. Pirmieji reisai link pajūrio prasidės gegužės pabaigoje, o baigsis rugpjūčio pabaigoje.

L. Baužio duomenimis, „Lietuvos geležinkelių“ keleivių pervežimas pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su pernai tuo pačiu metu, augo 2 proc. iki 830 tūkst. keleivių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pupsi

pupsi portretas
nesamone, jau planavau is Kauno su seima vaziuoti, bet nevaziuoja :(

Traukinukas

Traukinukas portretas
Fantastika !!!!!!!! Su traukiniu i NIDA. Galima platesnes informacijos kaip taj bus vykdoma.

pikta

pikta portretas
Kam cia rasot? Is Kauno traukiniu i Klaipeda negalima nuvaziuot jau daugybe metu. Idomu kodel taip yra. Mielai su seima vaziuotumem..
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių