Vietoj V. Valio – S. Valiulis

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriuje – permainos. Lapkričio 14 d. mirusį Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėją Vilių Valį pakeis jo kolega Saulius Valiulis, kuris vidaus reikalų sistemoje išdirbo net tris dešimtmečius.

Kai eidamas 59-uosius metus amžinybėn iškeliavo V.Valys, jo vietą užėmė to paties poskyrio vyriausiasis specialistas 62-ejų S.Valiulis. Kiek ilgai vyras eis šias pareigas, kol kas neaišku.

"Dabar numatoma, kad apie tris mėnesius. Jeigu viskas klostysis gerai, gal ir ilgesnį laiką. Patirties turiu, šiame skyriuje dirbu nuo 2013-ųjų, o apskritai Klaipėdos savivaldybėje – gal nuo 2012-ųjų. Pradėjau nuo Transporto skyriaus", – užsiminė buvęs pareigūnas.

Anksčiau S.Valiulis sukosi vidaus reikalų sistemoje – Lietuvos policijai jis atidavė 31-erius savo gyvenimo metus, 12 iš jų buvo Kelmės policijos komisariato viršininko pavaduotojas.

"Taigi ši veikla man tikrai nesvetima", – šyptelėjo pašnekovas.

"2006-aisiais Klaipėdoje įsigijau būstą, o "grynu" klaipėdiečiu tapau nuo 2011-ųjų, kai išėjau į atsargą", – pridūrė S.Valiulis

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Kristinos Vintilaitės žodžiais tariant, skyrių ištikusi nelaimė privertė greitai reaguoti.

"Mums visiems tai buvo labai netikėta. Įvertinome Sauliaus patirtį policijos sistemoje, kad jis – buvęs aukšto rango pareigūnas. Dėl tarnybinio būtinumo jis perkeltas į aukštesnes pareigas bandomajam laikotarpiui", – sakė K.Vintilaitė.

Vedėja paaiškino, kad tarnybinis būtinumas gali tęstis iki metų, ne ilgiau. Paskui S.Valiulis veikiausiai ir taps nuolatiniu poskyrio vedėju, jeigu tik jis pats ir vadovybė to pageidaus.

"Tai sudėtinga veikla dėl greito tempo, kontrolės sričių įvairovės, nuolatinio būtinumo bendrauti su pažeidėjais ir besiskundžiančiais asmenimis. Mes – tarsi mažoji policija, todėl šis darbas S.Valiuliui labai artimas", – tikino K.Vintilaitė.

Tiesa, V.Valys iškėlė labai aukštą kartelę šioms pareigoms, buvo šiltas, informatyvus, kantrus.

"Bet Saulius – irgi patyręs, moka bendrauti, yra mėgstamas, turi išsilavinimą, tad manau, kad jam seksis", – optimistiškai užbaigė vedėja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Ilgai netemps,mentas.

T

T portretas
Mentas nusipenejes

Er

Er portretas
Mentas nepritapo Kelmeje tai rado Klaipedoje prieglauda.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių