Vietoj pamokų – prašyti išmaldos

Pietinės miesto dalies gyventojams įkyrėjo išmaldos prašytojai. Pasipiktinę žmonės užfiksavo, kaip nutvėrusi už rankos mažą berniuką romų tautybės moteris kaulija pinigų iš praeivių.

Vadinamajame Žvejybos uoste ar Taikos prospekte prekybos centrų lankytojus kone kasdien pasitinka čigonai. Pastarieji, anot liudininkų, prašinėja pinigų, o negavę pasiunta: garsiai keikiasi, elgiasi agresyviai.

Šįkart klaipėdiečiams įtarimą sukėlė vidutinio amžiaus romė, vilkėjusi ilgą juodą sijoną. Su savimi iš paskos ji tempėsi ir vaiką.

Liudininkai atkreipė dėmesį, kad ta pati čigonė kone kasdien gatvėje trinasi su mažamečiu, kuris yra mokyklinio amžiaus ir turėtų būti pamokose.

"Negi niekam nerūpi to berniuko likimas? Tampo jį su savimi, prašo 50 centų, kažkoks siaubas. Juolab kad prasidėjo rugsėjis, vaikas dienos metu turėtų sėdėti klasėje, o ne maltis prie parduotuvių. Išties liūdnas vaizdelis. Pati ne kartą esu mačiusi čigonių su kūdikiu rankose, darosi graudu kiekvieną dieną tai stebėti", – emocijų neslėpė klaipėdietė.

Tiesa, ne visiems toks reginys kelia gailestį.

"Berniukui tiesiog liepiama nutaisyti liūdną veidelį, nors jie abu toli gražu nėra vargšai. Tik dirbti nenori, net jei kas nors suteiktų normalias darbo sąlygas, vis tiek nedirbtų. Klausimas, kur žiūri vaiko teisių apsaugos tarnybos?" – svarstė kitas miestietis.

Kad moteris išties naudojasi vaiku siekdama pasipelnyti, neabejoja ir uostamiesčio pareigūnai.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga apie išmaldos prašymą su vaikais tikino girdintis pirmą kartą, bet pripažino, kad toks elgesys – nenormalus.

Viršininkas užsiminė, kad pareigūnų viešoje vietoje nutvertai moteriai gali tekti susimokėti baudą. Nepažįstamųjų prašinėti pinigų uždrausta.

"Savo tarnyboje aš asmeniškai nesu sulaukęs tokių skundų, galbūt apie tai daugiau galėtų žinoti budėtojai ar savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius. Yra taikoma administracinė atsakomybė tiek išmaldos prašytojams, tiek ją duodantiems asmenims. Taip pat numatytos ir tam tikros teritorijos, kur to daryti negalima, pavyzdžiui, senamiestyje griežtai draudžiama, esame nubaudę ne kartą", – aiškino pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Total košmar

Total košmar portretas
prie ko čia Lietuva. čia gi Roma

minde

minde portretas
pilna benamiu ar tokios lietuvos mes norejom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių