Vietoj nuogalių pliažuose – šuniukai

Pakeitus higienos normą, kad paplūdimiuose savivaldybės turi numatyti zoną, kur būtų galima atsivesti šunis, neišvengiama nesusipratimų ir konfliktų. Gelbėtojai nespėja drausminti į oficialius pliažus besiveržiančių šeimininkų su savo keturkojais.

Laukiami ne visur

Sveikatos apsaugos ministro pakoreguota higienos norma dėl paplūdimių ir jų maudyklų vandens kokybės įsigaliojo rugpjūčio 2-ąją.

Joje numatyta galimybė, kad paplūdimiuose turi atsirasti zona, kurioje galima lankytis su gyvūnais. Tokios teritorijos, kaip ir kitos, turėtų būti pažymėtos informaciniais ženklais.

Zonose, kur galima ateiti su gyvūnais, turi išdygti ir šiukšlių dėžės išmatoms.

Taip pat pabrėžiama, kad į kitus paplūdimius negalima vestis gyvūnų. Tačiau tokį nurodymą nemaža dalis keturkojų entuziastų praleido pro akis. Šeimininkai kartu su augintiniais jau pradėjo veržtis į oficialius pliažus.

„Pastebėjome, kad ne visi gyvūnų mylėtojai suprato higienos normos pakeitimus. Mano, kad su keturkojais galima eiti į visus paplūdimius. Tačiau teisės akte aiškiai parašyta, kad savivaldybės turi paskirti specialią zoną. Į kitus pliažus keturkojų negalima vestis“, – paaiškino biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas.

Kyla daug neaiškumų

Vadovo teigimu, pastaruoju metu gelbėtojams iš oficialių paplūdimių dažniau tenka išprašyti šeimininkus su keturkojais draugais. Kai kurie gyvūnų mėgėjai pažeria priekaištų.

„Piktinasi, kad draudžiame eiti į pliažą su šunimis, aiškina, kad higienos norma tai daryti leidžia, nors situacija yra visai kitokia“, – teigė direktorius.

Pasak V.Urbono, dėl higienos normos pakeitimų įgyvendinimo kyla daug neaiškumų, klausimų.

„Jei pasakė A, turėjo pasakyti ir B. Nėra aišku, kaip įrengti šias zonas. Nurodyta, kad dėl to turi apsispręsti pačios savivaldybės. Manau, kad šiuo klausimu turėtų pasisakyti specialistai – veterinarai, higienistai“, – kalbėjo direktorius.

Vadovas atkreipė dėmesį, jog vasarą smėlis paplūdimiuose įkaista taip, kad sunku eiti. Tai gali tapti kančia ir gyvūnams. Be to, retas šeimininkas savo augintiniui į paplūdimį atneša vandens.

Išrinko tinkamiausią vietą

Miesto valdžios atstovai kartu su paplūdimių prižiūrėtojais pradėjo diskutuoti, kur galėtų atsirasti vadinamasis šunų pliažas.

Manoma, kad tinkamiausia jam vieta – Pirmosios Melnragės paplūdimys prie molo, kur anksčiau buvo moterų pliažas ir dar dabar kai kurios nuogalės mėgaujasi saulės voniomis nelegaliai. Kad čia būtų įkurtas šunų pliažas, siūlyta ir seniau.

„Siūlysime šį variantą politikams ir lauksime verdikto. Norime, kad tokia zona būtų įkurdinta kuo greičiau. Kol kas ji bus tik pažymėta ženklais, kad šeimininkai su šunimis turėtų kur leisti laiką. Ateityje gal joje atsiras ir kokių nors įrenginių“, – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Anot V.Urbono, minėta vieta pakankamai gerai pasiekiama, šalia yra automobilių stovėjimo aikštelė.

„Norime, kad tokia zona būtų šone, o ne įsiterptų tarp kitų pliažų. Juk ne visiems žmonėms patinka šunys. Vieni bijo, kiti yra alergiški ar šiaip jais nesižavi. O šunys gali pasileisti nuo pavadėlio, pribėgti“, – dėstė direktorius.

Svarstyta šunų zoną įrengti ir kitoje – Girulių pusėje. Tačiau čia nėra vietos – už nudistų paplūdimio prasideda Klaipėdos rajono teritorija.

„Šeimininkai kartu su keturkojais gali lankytis ir leisti laiką neoficialiuose, laukiniuose pliažuose. Tokių daug Smiltynėje. Tačiau galbūt gyvūnų mylėtojams yra nepatogu, nes šie paplūdimiai – toli“, – įvertino V.Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Kai bomzai sika kopose, juroje , krumuose, tai niekam neuzkliuna, o kai suo eina pliazu, tai tampa tragedija. As susitvarkau po savo suns. Kodel mane turi kazkas varineti?!!

Ana

Ana portretas
As pavyzdziui pries.tai su tuom sunim lys i jura dabar.as turiu maudytis kur sunis maudosi.ir siaip plezuose eusi ir visur bus tu sunu.nemalonu.jus mylit savo sunis tai nereiska kad as turiu mylet jusu suni.mokam didelius pinigus kad nuvaziuot prie juros pailset prie juris pabut ir dabar tokios nesamones

Pries

Pries portretas
Na sunys dabas valgo,mirsta,miega lovose,betruko dar pliaze.... suniui suns vieta,jokiu kalbu apie buvima pliaze,kur zmones
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių