Vietoj Baikaliuko išdygs prekybos centras

Žmonių protestai nepadėjo išgelbėti Baikaliuko ir šalia jo esančio skvero. Statybininkų technika pradėjo ruošti dirvą prekybos centro statybai.

Žmonių protestai nepadėjo išgelbėti Baikaliuko ir šalia jo esančio skvero. Statybininkų technika pradėjo ruošti dirvą prekybos centro statybai.

Prieš mėnesį aktyvistų pyktį sukėlė verslininkų planai nusausinti ir užversti gyventojų Baikaliuku pramintą vandens telkinį Šilutės prospekto ir Dubysos gatvės sankryžoje. Tada prie savivaldybės buvo surengtas piketas, kurio metu žaliąjį plotą reikalauta palikti ramybėje.

Vis dėlto visuomenininkų prašymas išgirstas nebuvo – jau keletą savaičių teritorijoje sukiojasi statybininkai, rausia žemę, rauna kelmus ir ruošiasi nusausinti vandens telkinį.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda pasakojo, kad savivaldybė neturi teisės kažko reikalauti iš statybų organizatorių, kuriems ir priklauso ši žemė. Be to, anot L.Dūdos, statybų dokumentai yra tvarkingi.

„Įsivaizduokite, kad turiu žemę ir pradedu ten ką nors daryti, o tada ateina žmonės ir ima protestuoti“, – stebėjosi direktorius, pridūręs, kad žemė jau seniai privatizuota, o vėliau parduota kitiems savininkams.

L.Dūdai teko girdėti, kad žadama palikti dekoratyvinius elementus, tačiau vandens telkinys toje vietoje nereikalingas. Anot jo, mieste pakanka ir jau esamų. Esą ten įsikūręs pramoninis rajonas, kuriame nėra gyvenamųjų namų, todėl vandens telkinio poreikis tėra simbolinis.

Prekybos centro statybos projekto koordinatorius Rimantas Grigauskas paaiškino, kad vietoje Baikaliuko iškils ūkinių ir namų apyvokos prekių prekybos centras.

„Jei išlieka Baikaliukas, tada negalima šnekėti apie jokius prekybos centrus“, – tikino statybos projekto
koordinatorius.

Pasak jo, toje vietoje numatoma statyti ne tik parduotuvę, bet ir gatvę su sankryža.

Projekte numatoma sukurti žaliąją erdvę ir vandens zoną, tačiau ji bus dirbtinė.

Šiuo metu teritorijoje vyksta pirmasis prekybos centro statybos etapas: tvarkoma žemė, bus sausinamas tvenkinys, o vėliau vyks kitos statybos.

R.Grigauskas teigė, kad protestuotojai nesutrukdė vykdyti šį projektą: esą buvo gauti keli raštai, reikalaujantys patikslinti dokumentus, tačiau signalų, kad reikėtų stabdyti statybas, – nėra. Projekto koordinatoriaus tikinimu, teisiškai viskas yra tvarkinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Neturi Klaipeda seimininko neturi mero

ABM

ABM portretas
Kieik tu su pi stu prekybos centru galima statyti? Vien priekybos centrai po visa Klaipeda.. kas ka perka ten? yra vienas antras statybos medziagu centras ir uztenka! Mieste koks 100 000 gyventoju liko, apsidairyit, gatves tuscios

Magyla

Magyla portretas
Kad jums patiems nudžiūtų, ežeriukų sausintojai, medkirčiai ir kiti parazitai!
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių