Vienija jėgas miestiečių saugumo užtikrinimui

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje prasidėjus 2017-iesiems, paženklintiems Lietuvos kultūros sostinės titulu, viešąją tvarką mieste prižiūrinčios institucijos vienija jėgas ir stiprina bendradarbiavimą. Ketvirtadienį miesto rotušėje susitikę Klaipėdos miesto savivaldybės, Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir VŠĮ Klaipėdos šventės atstovai aptarė prasidėjusių metų tikslus ir iššūkius, siekiant užtikrinti miestiečių saugumą viešų renginių metu.

„Prasidėję 2017-ieji – išskirtiniai metai Klaipėdai. Lietuvos kultūros sostinės titulas mums ir garbė, ir didelė atsakomybė. Jau dabar skaičiuojama, kad klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus kviečiami į beveik pusantro šimto įvairių renginių. Uostamiesčio patirtis viešų masinių renginių saugumo ir viešosios tvarkos užtikrinime tikrai aukšto lygio, tačiau šiemet turimą kartelę privalome pakelti dar aukščiau. Pirmasis iššūkis laukia jau ateinančią savaitę – kultūros sostinės metų atidarymo renginiai“, – susitikimo metu sakė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas patikino, kad policija jau ruošiasi būsimiems iššūkiams ir visada yra pasiruošusi bendradarbiauti su švenčių organizatoriais ir miesto institucijomis, prisidedant prie pakilios miesto renginių dvasios kūrimo ir išsaugojimo.

Susitikimo dalyviai taip pat pastebėjo, kad pastaraisiais metais keičiasi miestiečių šventimo kultūra, didėja bendruomeniškumo jausmas. Pasibaigusios žiemos šventės parodė, kad gyventojai miesto renginių ir švenčių metu elgiasi pilietiškai bei atsakingai. Vis dažniau patys, be viešąją tvarką palaikančių pareigūnų įsikišimo, imasi iniciatyvos drausminant netinkamai besielgiančius ar viešąją tvarką pažeidžiančius asmenis, atsakingai praneša apie pastebėtus gedimus ar trikdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

n

n   portretas
Per 10 metų negebama naktinių alkoholinių uždaryti, tai kiek čia ta valdžia verta... netikiu.

.

. portretas
Miesto svecius grubliauskas su mientu pagalba atves i MINIJOS 129 antra auksta ir vaisins savo prekiaujama AUKSCIAUSIOS RUSIES produkcija NARKOTIKAIS !!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių