Vieną programą pakeis kita

Viešųjų darbų programą, pagal kurią bedarbiai buvo siunčiami prisidėti prie tvarkos mieste, pakeis Užimtumo didinimo programa. Pastaroji bus orientuota į socialiai pažeidžiamiausius žmones.

Viešųjų darbų programos nebeliko nuo liepos 1-osios.

Uostamiesčio savivaldybės specialistai rengia ją pakeisiančią Užimtumo didinimo programą. Dėl jos vyko pasitarimas su Klaipėdos teritorinės darbo biržos atstovais.

Miesto mero pavaduotoja Judita Simonavičiūtė informavo, kad susitikime aiškintasi, kuo naujoji programa skiriasi nuo buvusios. Darbo biržos atstovai pasakojo, kaip ją sekėsi parengti kitoms savivaldybėms.

"Naujoji programa orientuota į grupes, kurios darbdaviui nėra patrauklios, bet jas reikia traukti iš šešėlio – į socialiai pažeidžiamiausius asmenis, užribio žmones. Siekiama, kad jie įgautų darbo įgūdžių arba juos atnaujintų", – teigė vicemerė.

Klaipėdos savivaldybės Socialinių išmokų poskyrio vedėja Gina Vilimaitienė tvirtino, kad Užimtumo didinimo programa pradės veikti dar šį – antrąjį metų pusmetį. Ji parengta senosios pagrindu. Užimtumo didinimo programa bus teikiama tvirtinti miesto tarybai.

"Buvo gairės, kryptys, jomis vadovaudamiesi kūrėme programą, kaip įpareigojo ministerija. Patvirtinus ją, rengsime kitas būtinas tvarkas. Kai turėsime pastarąsias, kartu su Darbo birža galėsime pradėti įdarbinti žmones. Tikimės, kad taip nutiks jau paskutinį metų ketvirtį", – vylėsi vedėja.

Pasak G.Vilimaitienės, šio pusmečio darbų pobūdis išliko toks pats kaip ir Viešųjų darbų programoje: kraštovaizdžio, nekilnojamųjų turto vertybių, saugomų teritorijų, sporto ir turizmo objektų tvarkymo pagalbiniai darbai, vietinės reikšmės kelių ir gatvių priežiūra.

Toliau bus rengiama nauja tvarka, kuri galios kitais metais. Vyksta diskusijos, kaip geriausia organizuoti Užimtumo didinimo programą. Susitikime pasiūlyta surengti darbdavių apklausą, kas jiems buvo priimtina ankstesnėje programoje, ką reikėtų keisti.

"Įvertinsime ir darbų pobūdį, ir darbdavių atranką, ir grupes, į kurias orientuota programa. Šiems metams tam nebebuvo laiko", – pabrėžė vedėja.

Pagal Viešųjų darbų programą, už įdarbintą žmogų dalį lėšų darbdaviui sumokėdavo savivaldybė, kitą – Darbo birža. Užimtumo didinimo programoje apmokėjimu pasirūpins savivaldybė. Darbo birža tik nukreips žmones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

UPS

UPS portretas
O taip,kodel nepamokinus vaikui gerbti vyresni zmogu,mokytoja,net nesvarbu kas jis butu.Visi peikiam sovietmeti,bet ten buvo ir geru pavyzdziu,tarkim,padeti senesniam,neigaliam zmogui buityje,viesojoje vietoje uzleisti vieta,o ne issizergus sedeti,kai salia mociute su lazdele stovi,kol jai vieta uzledzia tokia pat senjore tik be lazdeles.Dabar juk yra skautu sajunga,kurie turetu vaikams diegti tuos pagarbos pagrindus.Nepatinka,kad paminejau sovietmeti,gerai,tada paimkim dar ankstesnius laikus,pamatysime,kad ir ten vyravo pagarba vyresniam.tad ir mokykime to,gerbkime aplinkinius,tuo paciu bus pagarba ir sau.Neperzenkime per mociute plaunancia laiptine ir nenueikime nusispjove i jau isplauta plota,o ciupkime skudura ir pirmyn!Jums tai seksis zymiai greiciau.

KLB

KLB portretas
Manau Mociute73 teisi,paziurekim i mokslininkus,visu sriciu profesorius,mokslu daktarus,zymius rasytojus-klasikus ir viska suprasime.Daugelis ju pradejo ganydami banda,dirbdami"gizeliais",nesiodami spauda,valydami gatveje batus,prekiaudami turguose misko gerybemis,rinkdami antrines zaliavas ir t.t.Nesakau,kad visi,bet tokiu buvo daugelis ir jie turejo sieki i geresni gyvenima.O ka dabartinis jaunimas-truksta pinigu-gaus is teveliu,o jei ne,pagal filmu scenariju,atims.Reiks ,teva motina uzmus,bet,gink dieve,nesiims jokio darbo,juk juodadarbis dabar visiems,tiek is spaudos,tiek is kitu ziniasklaidos kanalu yra,kaip raupsuotasis i ji lydi panieka patycios.Geriau vaikus mokykloje mokinkime ne intymaus gyvenimo subtilybiu,o kaip is beveik nieko susikurti sau ruba,pasigaminti maista,isirengti busta,tiesiog,kaip isgyventi uzklupus blogam laikui.

Vel Mociute73

Vel Mociute73 portretas
As kalbejau net ne apie tuos,kurie prie konteineriu trinas,nors ir ten vis atsiranda jaunesniu ir jaunesniu,o apie jaunus zmones,kurie bijoi darbo,kaip velnias kryziaus,nes nuo mazumes jiems tas daryti draudziama ir laikoma didziausia geda,o dabar dar ir baudziama uz vaiku isnaudojima.Matome jau dabar ka turime,o pagalvokime ka turesim ateityje,jei dabar nei i mokykla paciam eiti,nei kuprine nestis,nei sumustini susitepti pats vaikas negali.Kur ju savarankiskumas.Gal del to ir rasiniuose tik svetimos mintys,o ne kilusios paciam,juk uz ji galvojo ir dare kiti,viskuo aprupino.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių