Vidury miesto – pievos

Žole užžėlę plotai Klaipėdoje vienus trikdo ir siutina, kiti jais grožisi. Miesto tvarkytojai žolei pjauti neturi pinigų, o ir nemato reikalo šienauti pievų, kuriose nevaikšto žmonės.

Tokių, natūralia augalija apaugusių pievų, Klaipėdoje nėra mažai.

Vieną jų kasdien mato mėgstantieji pasivaikščioti ir pasivažinėti dviračiais Dangės pakrante nuo "Meridiano" Joniškės link.

Šalia tako žolei vešėti neleidžiama, ji nuolat pjaunama, tačiau toliau iki pat Bangų gatvei priskiriamų namų yra aukšta žole apžėlusi dykra.

Kai kuriuos klaipėdiečius toks vaizdas piktina. Jie teigia, jog, patikrinus tokius pažastis siekiančius žolynus, paaiškėtų, kad ten sanitarijos lygis neatitinka normų. Moteris piktinosi netvarka ir nevalyvumu.

Klaipėdos savivaldybės miesto tvarkymo skyriaus vadovė Irena Šakalienė paaiškino, kad šis plotas, kaip ir daug kitų, niekada nebuvo šienaujamas, nes tam nėra pinigų, o ir tokio tikslo nesama.

Ten, kur ketinama statyti Bastionų tiltą, nuo seno želia žolė, tačiau šioje vietoje yra du privatūs sklypai, jų savininkai taip pat neskuba šienauti.

"Tokių neprižiūrimų plotų Klaipėdoje yra apie 60 hektarų. Visi – žmonių nevaikštomi, juose nevyksta jokie renginiai. Žolei augti leidžiama tik dykrose. Nesame tokie turtingi, kad galėtume pasirūpinti visiškai visais miesto žolynais. Kita vertus, ir turtingose Vakarų Europos valstybėse paliekami natūraliai želiantys plotai. Tai daroma tam, kad vaikai žinotų, kaip atrodo nenupjauta pieva. Bet tarp gyvenamųjų namų ir žmonių lankomose vietose žolė pjaunama kelis kartus per vasarą", – aiškino I.Šakalienė.

Nešienaujamų plotų yra šalia Minijos g. ir Statybininkų pr. bei Minijos ir Senosios Smiltelės g. sankryžos, Jūrininkų pr., prie prekybos centro BIG, už stadiono Sportininkų g., Tauralaukyje, greta Šiaurės pr., šalia Joniškės g. iki pat Liepų g.

Visos šios teritorijos Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojams yra žinomos.

Nė vienoje nešienaujamų vietų nėra apsigyvenę benamiai, neišaugo šiukšlynai.

Iš pievos šalia Šiaurės prospekto, Trinyčių parkelio jie buvo iškraustyti, dabar šios vietos nebekelia pasibjaurėjimo.


Šiame straipsnyje: pievažolynas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vėtra

Vėtra portretas
O man ta pieva labai patinka :) Dažnai vaikštinėju ten su šuniuku. Kol dar buvo neišpjauti medžiai buvo tiesiog miškelis , prisirinkau jonažolių , radau net zundą , kiek ten galima prisiskinti lauko gėlių . prie Dangės kol buvo nenušienauti medžiai augo gan neblogi obuoliukai , didžiulės vešlios liepos , prisirinkdavau liepžiedžių. Ant Jono kalnelio auga kriaušė . Man tai atgaiva nuo asfalto ir akmenų ir pilkų trinkelių.

Kiek galima tyciotis

Kiek galima tyciotis portretas
Tarp baltijos pr.14 ir 16 namu stovi nelegalus metalinis garazas. Kada pagaliau ji isvesite...

netrukdykite

netrukdykite portretas
Šakalienei - kai visus Klaipėdos medžius išpjaus, ras pinigų ir žolei...
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių