Vežėjų uostamiestyje laukia permainos

Uostamiestyje jau svarstoma, kaip ateityje atrodys vienodai apipavidalinti maršrutiniai ir lengvieji taksi. Kovą tikimasi sulaukti specialistų nuomonės. Tvirtinama, kad vežėjams bus duota pakankamai laiko prisitaikyti prie pokyčių.

Klaipėdos savivaldybėje žengiama naujos tvarkos, kuri numatys vienodą maršrutinių ir lengvųjų taksi apipavidalinimą, atsiradimo link.

Šiam klausimui nagrinėti jau suburta ir speciali darbo grupė. Ateityje bus parengtas apipavidalinimo tvarkos aprašas, numatysiantis ne tik kaip bus suvienodintos šios transporto priemonės, bet ir per kiek laiko.

Šią savaitę uostamiesčio savivaldybės administracijos atstovai buvo susitikę su dizaineriais, kurie turėtų pateikti variantus, kaip galėtų atrodyti minėtos viešojo transporto priemonės.

Dizainerių išvadų tikimasi sulaukti kovą. Pateiktus siūlymus dar vertins minėta darbo grupė, jie bus pateikti savivaldybės administracijos direktoriui, gali prireikti ir miesto tarybos pritarimo.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Michailovas pastebėjo, kad suvienodinti lengvųjų ir maršrutinių taksi išvaizdą nėra taip paprasta.

Nėra taip, kad paėmėme, nudažėme mėlynai arba prikabinome ramunių ant maršrutinių taksi ir jie važiuoja.

"Tai ilgas procesas. Nėra taip, kad paėmėme, nudažėme mėlynai arba prikabinome ramunių ant maršrutinių taksi ir jie važiuoja", – pabrėžė A.Michailovas.

Pašnekovo teigimu, prieš numatant vieningo apipavidalinimo tvarką, maršrutinius taksi dar ketinama įtraukti į bendrą miesto viešojo transporto sistemą. Tai, neabejojama, taip pat užtruks. Tiesa, jei šis sumanymas ir bus įgyvendintas, maršrutinių taksi išvaizda neturėtų labai skirtis nuo miesto autobusų.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas tvirtino, kad vežėjams bus duoda pakankamai laiko pereiti prie naujos tvarkos.

Viliamasi, kad maršrutinius taksi integruoti į bendrą sistemą pavyks per šiuos metus.

Apipavidalinimo tvarką ketinama parengti iki prasidedant naujų maršrutinių taksi vežėjų konkursams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipediete

Klaipediete portretas
Labai įdomu,kodėl nesildomi autobusai...lauke šalta...autobuse dar šalčiau,kainas už nuolatinius pakėlėt,bilietai pabrango o komforto autobusuose jokio.I ką investuojame kainų padidejimus.

klaipėdietis

klaipėdietis portretas
pirma bukagalviai suvienodinkit taksistų ir "pavežėtojų" vienodas konkurencijos sąlygas, kad visiems galiotų vienoda tech. apžiūra,mokesčiai ir t.t. Jie,matai, terliones į pirmą vietą kelia. Miestas tuštėja, viskas merdėja, pradėkit dirbti, o ne nesąmonėmis užsiiminėkite. Lietuviai kantrūs,bet jų kantrybė irgi turi ribas....

Vaira

Vaira portretas
Del Gargzdu marsrutiniu kada ir kas pasirupins? Keleiviu nuomone, moraliskai ir fiziskai pasenes nesaugus transportas, o vairuotojai ... ka jau bekalbeti...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių