Vertins žirgus ir karietas

Netrukus paaiškės, ar daug karietų šiemet kursuos nustatytais maršrutais Smiltynėje. Šias paslaugas siūlyti norintys verslininkai savivaldybei jau pateikė reikiamus dokumentus. Pastebima, kad šiame versle naujų žaidėjų ar itin didelės konkurencijos nėra.

Uostamiestyje įsibėgėja vežėjų karietomis atranka. Šiomis dienomis baigėsi verslininkų, siūlančių gyventojams pasivėžinti karieta uostamiesčiui priklausančioje teritorijoje, prašymų užsiimti minėta veikla teikimo laikas.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiojo specialisto Rimanto Armono teigimu, iš viso sulaukta trijų šias paslaugas Smiltynėje teikti norinčių verslininkų prašymų.

"Tai yra tie patys žmonės, kurie jaus daug metų vykdo šią veiklą. Naujų žaidėjų šiame versle nėra", – pastebėjo R.Armonas.

Pašnekovo teigimu, kiek anksčiau šiemet mieste kursuosiančios karietos buvo apžiūrėtos ir įvertintos.

Pirmojo atrankos organizavimo komisijos posėdžio metu buvo registruojami prašymai. Bus vertinama, ar minėtas paslaugas norintys teikti verslininkai atsiuntė visus reikiamus dokumentus.

Atrankoje dalyvaujantys verslininkai prie prašymo būtinai turėjo pridėti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos išduotą, atrankos dieną galiojančią pažymą apie žirgo sveikatos būklę, laikymo sąlygas, ženklinimą ir identifikavimą.

Visi trys verslininkai, pasak R.Armono, pateikė tvarkingus dokumentus.

Šiandien vyks antrasis atrankos vertinimo komisijos posėdis, kurio metu bus apžiūrėtos ir įvertintos karietos bei važnyčiotojai.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, numatyti keli maršrutai, kuriais galima teikti pavėžėjimo karietomis paslaugas: Smiltynės senoji perkėla–Jūrų muziejus–paplūdimys; Smiltynės naujoji perkėla–paplūdimys; Kruizinių laivų terminalas–centras–Skulptūrų parkas–Kruizinių laivų terminalas; Teatro aikštė–centras–Skulptūrų parkas–Teatro aikštė; Poilsio parkas ir jo prieigos.


Šiame straipsnyje: žirgaikarietakarietosSmiltynė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių