Vėl keičiami autobusų grafikai

Nuo šeštadienio vasaros ritmu pradėjo kursuoti jau visi miesto autobusai. Kol kas buvo įsigalioję tik dalis pokyčių.

Daugiau autobusų neprireikė

Paprastai miesto viešojo transporto vasaros tvarkaraščiai įsigaliodavo nuo birželio. Šiemet korekcijos įgyvendinamos dviem etapais. Tai nulėmė pratęsti mokslo metai mokyklose.

"Nežinojome, kokia situacija bus, kiek mokinių eis į mokyklas, tad eksperimentavome – tvarkaraščius keitėme dviem etapais. Nenorėjome, kad keleiviams kiltų rūpesčių, piko metu būtų perpildyti autobusai", – tikino viešosios įstaigos "Klaipėdos keleivinis transportas" direktoriaus pavaduotojas Andrius Samuilovas.

Nuo birželio 1 d. tradiciškai daugiau autobusų keleivius pradėjo vežti į sodus, Klaipėdos paplūdimių prieigas. Tačiau nebuvo sumažintas reisų skaičius tų, kurie kursuoja po miestą, – 3, 8, 14 autobusų. Nuo šiandien jie važiuos rečiau, kaip ir kiekvieną vasarą.

"Pastebėjome, kad keleivių skaičius dėl pailgintų mokslų metų neišaugo. Jis buvo panašus, kaip ir kiekvieną birželį. Nereikia, kad vasaros sezonu  mieste kursuotų daugiau autobusų nei įprastai. Tad kitais metais visi vasaros pakeitimai vėl įsigalios nuo birželio 1 d.", – planavo pavaduotojas.

Nebeliks dviejų maršrutų

Tad nuo šeštadienio koreguojamas 4A autobuso važiavimo grafikas. Keičiami laikai, kurie sutapo su Pilies tilto kilnojimu. Tokių buvo vienas darbo dienomis vakare, trys – šeštadieniais, sekmadieniais ir šventinėmis dienomis rytais.

Iki rudens nebekursuos 5B, 13 autobusai. 8, 14 numeriais pažymėtieji važiuos rečiau.

Šeštadieniais ir sekmadieniais dažniau važiuos 11, o visomis dienomis – 11A autobusai. Šiek tiek pakoreguoti ir 11B bei 29 numeriu pažymėtų viešojo transporto priemonių išvykimo laikai. Jie priderinti prie pirmųjų.

Koreguojamas ir 25 autobuso grafikas. Naikinamas 10.35 val. reisas į Plikius. 26 maršrutu ir keletu 12 maršruto reisų keleivius veš mažesnė transporto priemonė, 30-as autobusas darbo dienomis važiuos rečiau.

Keleivių pageidavimu įrengtos naujos "Malūno tvenkinio" stotelės Sausio 15-osios gatvėje. Čia stos 4A, 5, 12, 12A, 18, 21A ir 41 autobusai.

Daugiau važiuoja prie jūros

Nuo birželio 1 d. vasaros sezonui sugrąžintas 4A autobusas. Tačiau keleiviai turėtų atkreipti dėmesį į pakoreguotą jo trasą. Kadangi Pamario gatvė rekonstruojama, o eismas joje komplikuotas, 4A autobusas veš iki Girulių geležinkelio stotelės ir joje lauks keleivių.

Dėl situacijos Pamario gatvėje pakeistas ir 24-asis maršrutas. Jis tapo žiediniu. 24 maršruto autobusas Karklę pasieks įprasta trasa, o iš jos grįš per Klaipėdos rajone esančius Dargužius, Kunkius, Kalotę. Privažiavęs miestą Medelyno, Liepojos gatvėmis riedės iki "Universiteto" stotelės.

Dažniau jau kursuoja į paplūdimius vežantys 6, 6E autobusai – ne tik darbo dienomis, bet ir savaitgaliais. Tačiau laikinai neliko 6A maršruto.

Suklusti turėtų ir viešojo transporto, kuris keleivius veža Šilutės plentu, keleiviai. Vasaros sezonu nekursuos 5A autobusas, 2B. Kiek rečiau nei šaltuoju metų laiku važinės 2, 5, 15  autobusai.

Nežymiai pakoreguoti ir Minijos gatve riedančio viešojo transporto tvarkaraščiai. Rečiau kursuoja 9 autobusas. Taip atkreipiamas dėmesys, kad nuo šios vasaros kasdien po du kartus keliamas Pilies tiltas. Tais laikais 9 autobusas nukreipiamas Tiltų gatve.

Pasikeitė ir maršrutinių taksi M5, M6, M8 grafikai. Kiek pavėlinta jų darbo pradžia.

Pakeista M5 maršrutinio taksi trasa. Ji pratęsta iki "Senosios Panevėžio" stotelės, kad gyventojams būtų patogiau. Iki šiol šis maršrutinis taksi važiavo iki "Miško" stotelės Šiaurės prospekte.

Patogesnis vasaros savaitgaliais tapo susisiekimas su Dituva ir Vaiteliais.


Šiame straipsnyje: autobusaigrafikaivasara

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z

Z portretas
Pirma reik pakeist autobusu vairuotojus, išnagleje mirtininkai

Gytė

Gytė portretas
4A autobusas, važiuodamas į Girulius, galėtų užsukti į Melnragę. Dar atsitiks kokia nelaimė kertant pėstiesiems plentą. Tikimės, kad pakoreguosit.

Maryte

Maryte portretas
Tai uždaro vasaros metu Debreceno gatvė. Nelikus 5B nebus galima nuvažiuoti be persėdimu iki centro ir naujų rajonų nepasieksime. O 11 autobusas vistiek važiuos ne pagal grafiką ir su rizika gyvybei, kai bando spėti į grafiko laiką.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    1
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    12
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių