Vėl bandys gaivinti senamiestį

Klaipėdoje ketinama ieškoti būdų, kaip senamiestį padaryti patrauklesnį. Padėti įgyvendinti šį tikslą ketina ir gausus verslininkų būrys. Pirmiausia bus siekiama, kad miesto širdyje esanti Teatro aikštė būtų gyva visus metus.

Tapo bendru siekiu

Miesto valdžios atstovai buvo susitikę su senamiesčio verslininkais ir aptarė bendradarbiavimo galimybes, siekiant atgaivinti senamiestį.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova atskleidė, kad ši iniciatyva – abipusė.

"Senamiesčio verslininkai ėmė norėti kalbėtis, diskutuoti, kartu ieškoti būdų, kaip atgaivinti senamiestį, kad jis būtų pilnas žmonių, plėstųsi verslas, o ne tik rūpintis savo veikla", – tvirtino pavaduotoja.

E.Mantulova džiaugėsi, kad į pirmąjį susitikimą atvyko gausus būrys verslininkų. Tarp jų – viešojo maitinimo įstaigų, prekiaujančiųjų gintarais, tautodailės dirbiniais, kelionių organizatoriaus atstovai.

"Bandėme ieškoti sprendinių, kad Teatro aikštė ir jos prieigos taptų patrauklios lankytojams visus metus", – pasakojo pavaduotoja.

Verslo dalyvavimas įkvepia

Per pirmąjį susitikimą konkrečių sprendimų nepriimta ir būdų, kaip atgaivinti senamiestį, neatrasta. Kalbėta, kad reikia pradėti rengti naują senamiesčio gaivinimo programą, kurioje būtų sudėliotos visos priemonės.

Šiam tikslui žadama sudaryti darbo grupę, į kurią bus pakviesti ir verslininkai.

Viena senamiesčio gaivinimo programa jau buvo parengta anksčiau, tačiau akivaizdžių rezultatų nedavė. Toliau skųstasi, kad senamiestis tuštokas.

E.Mantulovos nuomone, senoji programa nebuvo veiksminga, nes ją kūrė tik savivaldybės atstovai. Dabar dalyvaus ir gausus verslininkų būrys.

"Tai įkvepia, naujoji programa bus gyvybinga ir duos rezultatų", – teigė pavaduotoja.

Anot E.Mantulovos, jau dabar aišku, kad dalį programoje numatytų priemonių turės įgyvendinti savivaldybė.

"Išgirdome, kad Teatro aikštėje trūksta suoliukų, reikėtų ieškoti būdų, kaip padaryti interaktyvią Anikės skulptūrą, fontaną. Gal reikėtų, kad skambėtų muzika", – komentavo pavaduotoja.

Bandys surasti legendą

Pasak E.Mantulovos, tikėtina, kad darbo grupėje bus ieškoma legendos, kuri galėtų sujungti renginius, vyksiančius Teatro aikštėje.

"Kas tai galėtų būti, dar sunku pasakyti. Siūliau išnaudoti Anikę. Galėtų vykti įvairių su ja susijusių renginių. Kad ir Anikės Kalėdos, Velykos, Žolinė, mados ar teatro diena. Renginius išdėliotume per metus ir juose dalyvautų verslininkai, kurie susiję. Jei mados renginys, tuomet – rūbų pardavėjai, jei maisto – kavinės. Turėdamas legendą, tu visada joje atrasi save", – pabrėžė pavaduotoja.

Verslininkai tvirtino, kad prie programos priemonių įgyvendinimo galėtų prisidėti ir finansiškai.

"Tikrai labai geras susitikimas. Smagu, džiugu, kad verslas nori prisidėti prie senamiesčio gaivinimo. Be jo to nepadarytume", – teigė pavaduotoja.

Išmoko kalbėti ir suprasti

Paklausta, kodėl verslininkai tik dabar nusprendė prisidėti prie senamiesčio gaivinimo programos rengimo, E.Mantulova atsakė: "Lūžis įvyko vien todėl, kad pusantrų metų buvo kuriama miesto ekonominės plėtros strategija. Į šį procesą įtraukta daug žmonių. Vienus kvietė savivaldybė, kiti atėjo patys. Jei ne tiesiogiai, tai per pažįstamus, žmonės pradėjo jausti, kad prasidėjo dialogas. Mes ėmėme kalbėtis ir kalbėti viena kalba."

E.Mantulova akcentavo, kad bendras darbas padėjo geriau suprasti vieniems kitus.

"Miestas jau žino, kuo gyvena universitetas, uostas, verslas. Pastarieji suvokia, su kokiomis problemomis susiduria miestas, kad jis nėra nieko nedaranti organizacija – tokia nuomonė yra susiformavusi per daugelį metų", – pabrėžė pavaduotoja.

E.Mantulovos teigimu, pradėjus kalbėtis, verslas pamatė, kad šnekėti, ieškoti bendrų sprendimų, gauti rezultatą galima kartu.

"Per prievartą nieko neįbruksi. Miestas pasirengęs išgirsti ir įgyvendinti, prisidėti ir pagelbėti, o verslas ėmė norėti daryti", – dėstė pavaduotoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagrabas

pagrabas portretas
jau sitie politikai gali nieko nebegaivinti. si savaite klaipedoje gali buti paskelbta gedulo savaite. gyvybe sunaikita, medziai iskirsti. simta metu jie augo, dziugino miestiecius ir turistus, dar galejo simta metu augti. o dabar vien liudesys, skurdas, nusivylimas

Vietinė

Vietinė portretas
Einu pro Parodų rūmus . Turistė , kalbanti rusiškai klausia :" kur pas jus senamiestis ?" plačiu rankos mostu apvedu aplink sakau : "čia !" . Ji paklausia : " o kur bažnyčios?" .

Senamiestyje

Senamiestyje  portretas
visur labai daug draudimu.Ženklų visokių gyvas velnias-krūvom..mikrikai nestoja..šiaip nieko be brangios kavos kavinių ir seno šlamšto pardavėju nėra..Pasidairai, pasigėri praeities architektūra(plastikiniais langais..:D) ir galvoji kad tik kokia bauda negaut
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių