Vasaros vizijose – maudykla vaikams

Uostamiesčio paplūdimiuose svarstoma galimybė įrengti maudynių vietą vaikams, tačiau ši idėja kelia daug klausimų. Diskutuojama, kaip reikėtų užtikrinti vaikų saugumą, nuo kelerių metų juos leisti maudytis, ar mažuosius turėtų prižiūrėti tik gelbėtojai, ar ir tėvai.

Klausimas, ar prie jūros reikia įrengti vietą, kur galėtų maudytis vaikai, iškyla beveik prieš kiekvieno šiltojo sezono pradžią. Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas tvirtino, kad pažymėti tokią zoną nebūtų sudėtinga.

„Atitveri plūdurais teritoriją prie kranto, ir viskas“, – teigė vadovas.

Tačiau neaišku, ar tai tikrai būtų saugu. Pasak V.Urbono, jūra yra pavojinga, šiaušiasi, audrų metu išmušamos duobės. Vandens gylis atitvertoje teritorijoje taip pat gali pasikeisti ir praplaukus kateriui.

Be to, neaišku, ar vaikus turėtų prižiūrėti tik gelbėtojai, ar ir tėvai. Pirmuoju atveju kyla klausimas, ar nekiltų problemų, jei gelbėtojai – svetimi žmonės – pradėtų drausminti vaikus. Neatmetama, kad dėl to galima sulaukti tėvų priekaištų.

„Daugiau neigiamų dalykų nei teigiamų. Jūra nėra upė ar ežeras. Maudynių vietos vaikams idėja nėra mūsų, tačiau svarstome, kaip ją būtų galima įgyvendinti“, – tvirtino vadovas.

V.Urbono teigimu, jei būtų apsispręsta įrengti maudymosi vietą vaikams, ji galėtų atsirasti ir Smiltynėje, ir Melnragėje, ir Giruliuose.

„Žinoma, baisiausia dėl vaikų saugumo. Mažylis gaus gurkšnį, o priekaištų sulauktume mes. Žiūrėsime, kaip apsispręsime“, – komentavo vadovas.

Pasiruošimas vasaros sezonui vyksta vis intensyviau. Žmonės registruojasi dirbti gelbėtojais, atnaujinamas inventorius, takai.

Šiuo metu remontuojami laikinieji gelbėtojų postai. Keičiama jų mediena. Vienas, kuris stovės moterų paplūdimyje, gaminamas visiškai naujas. Suremontuoti senojo nebebuvo įmanoma.

Šis postas išsiskirs. Ant jo stogo bus įrengtas bokštelis, kad gelbėtojai galėtų užlipti ir stebėti jūrą. Suremontuoti postai tradiciškai bus nudažyti mėlynai.

Iš viso uostamiesčio paplūdimiuose vasarą veikia 11 gelbėtojų postų, tarp jų – ir centriniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių