Palanga pasitinka vasarą: renginiai sutraukė minias poilsiautojų

Didžiausias šalies kurortas pasitinka vasarą. Visą savaitgalį Palangoje vyksta apie šimtas įvairių sporto, muzikos, šokio renginių ir pramogų. Nors pagrindinė įvaža į miestą skendi kelininkų dulkėse, šįsyk didesnių spūsčių išvengta.

Dėl šiuo metu vykstančių Kretingos gatvės rekonstrukcijos darbų didžiausi automobilių srautai nukreipiami per Nemirsetą. Tačiau pasiekę Palangos miesto ribą vairuotojai įkliūva į kitą remontuojamą kelio ruožą Klaipėdos plente.

Norintieji išvengti nemalonumų, į kurortą turėtų vykti kitais keliais. Iš Kretingos pusės atvykstantys vairuotojai gali rinktis Palangos aplinkkelį ir į kurortą įvažiuoti iš Palangos oro uosto pusės. Vykstantieji iš Klaipėdos pusės gali rinktis kelią pro Nemirsetą.

Nuo penktadienio iki sekmadienio palangiškius ir miesto svečius džiugina sporto, kultūros renginiai, spektakliai, unikalios parodos, įvairūs koncertai – nuo folkloro iki populiariosios muzikos. Taip pat šurmuliuoja kermošius „Palangos Juzė“.

Kurorto šventės metu Palanga taip pat sieks „Super špagato“ rekordo.

17 val. prie šio rekordo kūrimo kviečiami prisijungti visi, galintys ir norintys padaryti špagatą.

Siekiamybė – nuo jūros tilto per J.Basanavičiaus gatvę nusitęsusi ne mažiau kaip 500 metrų ilgio špagatą darančiųjų eilė.

Šeštadienio vakarą Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje vyks iškilmingas Kurorto šventės atidarymas, kurio kulminacija – šventinis fejerverkas nuo jūros tilto.

Nors šeštadienis ir apniukęs, Palangoje poilsiautojų netrūksta. Nuo gegužės 15 d. centrinėje gelbėjimo stotyje jau budi ir gelbėtojai.

Paplūdimio ruože nuo jūros tilto iki Rąžės upelio žiočių jau baigiami ekstremalios situacijos likvidavimo darbai. Iki vasaros nuo audrų labiausiai nukentėjusiame paplūdimio ruože supilta apie 8 tūkst. kubinių metrų smėlio, formuojamas ir klojiniais bei žabtvorėmis sutvirtinamas kopagūbris.

Smėlis, atlikus tyrimus bei gavus mokslininkų rekomendacijas, jau baigiamas vežti iš Šventosios, kur buvo iškastas vykdant uosto gilinimo darbus.

Viena naujovių, kurią šią vasarą savo svečiams siūlo Palanga – Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčios bokšte įrengta apžvalgos aikštelė. Apsilankius joje, pramogautojams atsiveria Palangos vaizdas iš daugiau nei 20 metrų aukščio.

Sezono atidarymą švenčia ir Klaipėdos rajono Drevernos mažųjų laivų uostas. Nuo 15 val. čia vyksta prekybininkų ir amatininkų mugė, veikia batutai vaikams.

Baltomis burėmis šventę papuoš jaunųjų buriuotojų varžybos.

Šeštadienį Drevernoje taip pat vyks Laivų paradas, šventinis koncertas ir fejerverkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sutraukė minias poilsiautojų

sutraukė minias poilsiautojų portretas
Kaip galima pailseti minioje?

Anonimas

Anonimas portretas
Savaitgalį praleidau Ventspilyje - miestas grazus, tvarkingas, poilsiautojai kulturingi, jokiu girtu kompaniju, siuksliu ar apvemtu kampu ... Tvarkos, kulturos prasme bent jau Palanga atsilikusi smarkiai lyginant su kurortu Ventspiliu ...

FTORAS - KAUNAS

FTORAS - KAUNAS portretas
Atvykau šiandien į Palangą naktį, reikėjo ryto sulaukti, patraukiau link tilto Basanavičiaus g. link rytas aušo. Pilna girtų apsisnarglėjusių jaunuolių, šiaip girtų kompanijų, šiukšlių pilna, privemta, policijos irgi nemažai, kažkas mušasi, verkia, vemia, miega, vaizdas nekoks kol daėjau iki tilto.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių