Varguoliams surengti advento pietūs

Klaipėdos evangelikų liuteronų parapijos labdaros ir kultūros draugija "Sandora" sunkiai besiverčiantiems žmonėms surengė advento pietus.

Varguoliams, benamiams ir pajamų pritrūkusiems žmonėms "Sandoros" moterys šį ketvirtadienį ir penktadienį ruošia iškilmingesnius pietus.

Skurstantieji pasitikti baltomis staltiesėmis nuklotais stalais, Kalėdų dvasia ir šiltu maistu, o išlydėti įteikiant kiekvienam saldžių dovanėlių.

Klaipėdos evangelikų liuteronų parapija ne vieną dešimtmetį remia daugybę skurstančių žmonių. Į labdaros organizacijos namus žmonės užsuka karšto maisto ar šilto žodžio.

"Pasipuošėme patalpas, papuošėme eglutes, ant stalų uždegėme mažytes žvakutes. Kalėdų dvasia turi ateiti į kiekvieną širdį, nesvarbu, kiek pinigų turi kišenėje. Ir šie žmonės turi laukti Kalėdų, turi turėti nors kokį džiaugsmą", – tikino "Sandoros" vadovė Magdalena Piklaps.

Iš viso vakar pamaitinta per 30 bedalių, tiek pat buvo įteikta kalėdinių dovanėlių.

"Sandoros" darbuotojos baiminosi, jog penktadienį gali ateiti mažiau valgytojų, todėl nusprendė dovanėles išdalinti ketvirtadienį.

"Šiandien desertui turėjome pyragėlių. Tad žmonės dar ir šventiškiau papietavo. O į namus jiems įdėjome apelsinų, mandarinų, šokolado plytelę, sausainių, po saldainių dėžutę", – pasakojo M.Piklaps.

Praėjusį šeštadienį "Sandora" surengė šventinius pietus labdaros fondo globojamiems 25 seneliams, kurie taip pat į namus buvo išlydėti su dovanėlėmis. Advento pietų metu buvo giedamos giesmės, o šventė pasibaigė karštos kavos puodeliu su ledais, kurių padovanojo rėmėjai.

"Ar dėkojo? Žinoma, buvo girdėti, kaip jie tarpusavyje džiaugiasi. Juk šie namai buvo įkurti tam, kad iš jų nė vienas neišeitų alkanas ar be gero žodžio. Jei žmogus nori valgyti, nepasakysi jam, jog durys užvertos, nes gauna dviem eurais daugiau pajamų, nei priklauso", – kalbėjo fondo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>kaledinis

>kaledinis portretas
Visai negėda.Nes šiais laikais turėti kritinį mastymą yra labai gerai.Neįžeidinėja juk..

kaledinis-Erikai

kaledinis-Erikai portretas
Nupirk neturtėliams mėsos ir pati įteik,- kalėdinis laikotarpis yra atjautos ir pasidalijimo dosnumu metas.Ir dar- nesikabinėk prie rašančiųjų ir žmonių gerumą skatinančiųjų- jie bent skleidžia žinią apie gerus darbus, o tamsta-bambeklyne užsiimi. Gėda.

Koks galantiškas

Koks galantiškas portretas
vyras..Mūsų ,,nevarguoliai"tikrai tokio išsiauklėjimo neturi..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių