Varguoliams jutikliai – nemokamai

Jau netrukus visuose būstuose privalės veikti priešgaisriniai jutikliai. Kaip padaryti, kad nuo gaisrų būtų apsaugoti ir socialiai remtini klaipėdiečiai, tarėsi miesto administracijos atstovai ir Klaipėdos ugniagesiai.

Akivaizdu, kad socialiniuose būstuose jutikliai bus įrengiami miesto lėšomis. Kiek tokių būstų yra, savivaldybės darbuotojai žino.

Tikėtina, kad pagalbos įsirengiant jutiklius sulauks ir socialiai remtini žmonės.

Dar tik aiškinamasi, kada ir kiek pinigų bus skirta šioms reikmėms.

Kol kas svarbu paskleisti žinią, kad tokie įrenginiai privalomi visuose būstuose.

Būtent apie tai kalbėjosi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius ir keli kiti valdininkai su Klaipėdos Priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovais.

Tiek savivaldybė, tiek ugniagesiai turi atskiras programas, kuriose aptariama ne tik piniginė, bet ir informacinė reikalo pusė.

"Mums buvo svarbu paderinti veiksmus, kaip padėti socialiai remtiniems žmonėms. Susitarėme, kad vykdydami savo pareigas ugniagesiai teiktų informaciją šiai visuomenės daliai apie galimybę įsigyti jutiklius nemokamai, iš savivaldybės lėšų. Bet tai įmanoma tik tokiu atveju, jeigu tie žmonės atitinka tam tikrus kriterijus. Mūsų užduotis dabar nustatyti, kiek yra tokių asmenų, – pasakojo O.Mariničius. – Tai buvo pirmas toks mūsų pasitarimas su ugniagesiais. Mums dar teks sukurti būdą, kaip tai atlikti, ir numatyti tam tikrą sumą pinigų jutikliams įsigyti ir įrengti. Supratome, kad ugniagesiai turi galimybę gana plačiai paskleisti informaciją apie priešgaisrinių jutiklių įrengimo būtinybę, jų priežiūrą bei naudojimą. Su ugniagesiais visada malonu bendrauti, nes jie labai konkretūs žmonės."

Pokalbio metu aptarta išleisti lankstinuką, kuriame turėtų būti išdėstyta visa reikalinga informacija aktualiu priešgaisrinės apsaugos klausimu bei paminėta, kokius kriterijus atitinkantys žmonės galėtų tikėtis paramos jutiklių įrengimui.

Po miesto tarybos posėdžio gegužės mėnesį pirmieji priešgaisriniai įrenginiai turėtų būti sumontuoti savivaldybės butuose bei socialiai remtinų žmonių būstuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tika

Tika portretas
aišku dėl tų kelių eurų čia niekas nenubiednės. Tačiau ant paprastų lubų visai nesunku pritvirtinti, tačiau kaip pritvirtinti ant pakabinamų lubų?

motui

motui  portretas
bet neduok Dieve , kaip sako žmonės , pas tave gaisras , o aš tavo kaimynas, todėl perspėju iš karto , jei tu neturėsi jutiklio , o gesinant gaisrą bus sugadintas mano turtas - užlietas butas ar bendras namo gyventojų turtas - laiptinė , žinok aš prašysiu iš tavęs atlyginti man ir kaimynams žalą .Tau nerūpiu aš ir kaimynai , tada tu nerūpi mums - apsimokėsi iki cento už viską. 5 eurai tikrai nėra dideli pinigai . Tavo tvirtovė turi sienas su kaimynais , nepamiršk :)

motas

motas portretas
Galesit tikrint,bet i mano buta kojos ne ikels nei vienas tikrintojas!Mano namas-mano tvyrtove!
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių