Vandens autobusas kursuos ir kitąmet

Miestas nori, kad būtų išlaikytas šiemet startavęs vadinamasis vandens autobusas – maršrutas mariose, kur keltas stoja keturiose stotelėse. Manoma, kad tokią atrakciją reikėtų siūlyti kruizinių laivų keleiviams.

Ketvirtadienį miesto meras Vytautas Grubliauskas priėmė akcinės bendrovės „Smiltynės perkėla“ generalinį direktorių Darių Butvydą.

Susitikimo metu aptartos ne tik savivaldybės ir įmonės tolimesnės bendradarbiavimo galimybės, bet ir liepą startavusio vandens maršruto Naujoji perkėla–Jachtklubas–Senoji perkėla–Jūrų muziejus. Šiuo keliu keltas kursavo iki rugsėjo 1-osios.

„Tai sveikintina iniciatyva, kuri puikiai papildė jūrine dvasia miesto susisiekimo sistemą. Norėtume, kad ir kitais metais būtų organizuojamas šis maršrutas“, – tvirtino meras.

Susitikimo metu keltas klausimus, kur kitais metais švartuotųsi minėtą maršrutą aptarnaujantis keltas, rekonstruojant krantinę prie Jūrų muziejaus. Planuojama vietą įrengti netoliese.

Pasak V.Grubliausko, D.Butvydas žadėjo, kad minėtas maršrutas turėtų išlikti ir kitąmet. Meras atkreipė dėmesį, kad kiekvienam naujam maršrutui reikia pakilimo tako ar laiko, kol įsivažiuoja, tampa populiarus.

„Nesame tokie optimistai, kad tikėtumėmės, jog pirmas reisas bus sausakimšas. Reikia dirbti ir populiarinti šį maršrutą. Taip pat tą daryti tarp kruizinių laivų operatorių. Turistai galėtų išbandyti šį maršrutą, pamatyti uostą iš vandens, išlipti Smiltynėje, Jūrų muziejuje. Manau, kad tai būtų įdomi atrakcija“, – pasakojo miesto vadovas.

Bilieto kaina minėtu maršrutu siekė 0,80 euro už vieną kelionę, nepriklausomai nuo to, kurioje stotelėje keleivis įlips ar išlips. Transportas šiuo keltu nekeliamas.

V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad kitais metais bus daug ir didelių renginių, tarp kurių dvi tarptautinės regatos. Prie jų vienu ar kitu būdu prisideda ir įmonė „Smiltynės perkėla“.

„Labai vertinu šią partnerystę ir tikiuosi, kad bendradarbiavimo apimtys nesumažės“, – pabrėžė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nida

Nida portretas
Labai geras sumanymas "kruizas po marias". Dėl kelto "Kintai" galiu pasakyti, kad žolynus nuo medinio, papuvusio denio galima būtų nuravėti, o geriausiai pakeisti į tokią dangą kokią dabar turi "Meridianas", padaryti dar patrauklesniu patį keltą ... Sėkmės "Smiltynės perkėla"

Kazys

Kazys portretas
Sia vasara plaukiojo "Kintai",kita vasara Rezisierius paleis koki nors povandenini laiva,..Reik kazkaip"Perkelos"pinigelius investuoti,..Ir sau reklama pasidaryti,..

DJ

DJ  portretas
Beje pasaulyje yra ir amfibinių autobusų kuriuos mėgsta turistai nes persikėlus į kitą krantą toliau galima važiuoti į ekskursiją su tuo autobusu !.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių