„Valstiečiams“ rinkimai nesibaigia

Buvusios "Juodojo erelio" vaistinės langus "tebepuošia" rinkimų politinė reklama. Iš vitrinų Tiltų gatvėje jau trečią mėnesį šypsosi "valstiečių" kandidatai, dabar jau Seimo nariai – Algimantas Kirkutis, Dainius Kepenis – ir jų kolegos, kuriems nepavyko pakliūti į parlamentą, – Paulius Zaviša bei Arūnas Andziulis.

Šie politikai – vieninteliai visame uostamiestyje, kuriems rinkimai į Seimą dar nesibaigė. Milžiniški jų plakatai jau trečią ar net ketvirtą mėnesį kabo buvusios "Juodojo erelio" vaistinės, esančios adresu Tiltų gatvė 8, languose.

Situacija paradoksali. Pagal politinės reklamos kontrolės įstatymą, rinkimų reklama gali būti eksponuojama 100 dienų nuo rinkimų rezultatų paskelbimo datos. Pastarieji Seimo rinkimų rezultatai oficialiai paviešinti spalio 31 d. Taigi "valstiečiai" iš buvusios vaistinės vitrinų dar turi teisę "šypsotis" iki kitų metų vasario 7-osios.

"Jei yra pastato savininkų sutikimas, politikai gali kabinti jiems priklausančio statinio languose savo politinę reklamą. Formaliai rinkimų kampanija dar nepasibaigusi. Tačiau įstatymas nenumato, kada politinė reklama turėtų būti pašalinama", – dėstė Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Rokas Stabingis.

Seimo narys D.Kepenis, kurio atvaizdas taip pat kabo Tiltų gatvės pastato lange, sakė, jog rinkimams jų partijos atstovai išsinuomojo šias patalpas, taigi ir išsikabino savo politinę reklamą. Rinkimams, o kartu ir nuomos sutarčiai pasibaigus, savininkams raktai grąžinti, bet politiniai plakatai nenukabinti.

"Taip išėjo, kad tame pačiame pastate, tik iš kitos pusės, bus mūsų Seimo narių biuras, kur priiminėsime rinkėjus. Kai tik įsikursime, pasistengsime, kad mūsų rinkimų plakatai būtų nukabinti", – paaiškino D.Kepenis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V.Partaukas KL JDJ

V.Partaukas KL JDJ portretas
PoniaA.D.,ar padėsite išardyti korumpuotą liberalųjį klana mieste?

Tiesiog

Tiesiog portretas
O nuo kada nusikaltimas pasikabint savo nuotrauką ? Ai supratau, cia tik dėl to kad valstiečiai :) Greitu laiku, reiks kelbėt ne tik mokytojų, bet ir žurnalistų prestižą... Sėkmės.

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
Gerb Žurnaliste, nejau neturite rimtų temų pvz apie Liberalų ar kitų partijų nepadarytus darbus arba vykdomą destrukciją ?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių