Valdančioji koalicija neteko narės

Klaipėdos taryboje – permainos. Socialdemonkratė Lilija Petraitienė paskelbė, jog traukiasi iš valdančiosios koalicijos. Kai kurie tarybos nariai politikės sprendimą palydėjo plojimais.

Apie sprendimą trauktis iš valdančiosios daugumos L.Petraitienė paskelbė ketvirtadienį vykusio miesto tarybos posėdžio pradžioje.

Socialdemokratė tokį sprendimą nutraukti koalicijos sutartį teigė priėmusi todėl, kad esą iniciatyvos teisė yra palikta tik liberalų sąjūdžio nariams, o jos pačios veikla laikoma tik simboline.

Vos politikei paskelbus apie pasitraukimą iš koalicijos, kai kurie tarybos nariai šią žinią palydėjo plojimais.

Esmine L.Petraitienės pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos priežastimi tapo tai, kad gruodį miesto taryba nepritarė jos siūlymui taikyti didesnę lengvatą pradinukų autobusų bilietams. Politikė nusivylė, kad nesulaukė palaikymo iš koalicijos narių.

Nors L.Petraitienė ir pasitraukė iš koalicijos, tačiau nusprendė likti pozicinėje Lietuvos socialdemokratų partijos ir rinkimų komiteto „Klaipėda“ jungtinėje frakcijoje.

Išeina iš koalicijos, bet lieka frakcijoje, kuri yra koalicijoje.

„Situacija – impozantiška. Išeina iš koalicijos, bet lieka frakcijoje, kuri yra koalicijoje“, – apibendrino tarybos narys Vytautas Čepas.

Jis taip pat pridūrė, kad rinkimų komiteto „Klaipėda“ nariai V.Čepas ir Rimantas Taraškevičius koalicijoje išlieka.

"Istorinis įvykis – Klaipėdos miesto taryboje nebeliko socialdemokratų koalicijos", – po pranešimo tvirtino miesto meras Vytautas Grubliauskas.

L.Petraitienė liko viena Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė, nors buvo trys. Iš partijos pirmasis pasitraukė Valdemaras Anužis ir Jonas Sąlyga.

Praėjusio posėdžio metu J.Sąlyga kartu su kolegomis Artūru Razbadausku ir Aldona Staponkienė įkūrė Nepriklausomų tarybos narių frakciją. Jie nepriklauso jokiai partijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

....

.... portretas
Aisku liberastams bus lengviau VOGTI ir platinti NARKOBISNI su grubliausku ir mientais KLAIPEDOJE !!!! MINIJOS 129

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Sveikinu p.Lilija už pilietišką sprendimą...

Baba

Baba portretas
Močiute Lilija, puiku, daugiau laiko ras anūkams. Nes teatro spektaklius, palikime profesionalams.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių