Vaistinės ir pirties ateitis – miglose

Ar uostamiestyje išliks Sportininkų vaistinė ir ar bus leista privatizuoti viešąją miesto pirtį, kol kas lieka neaišku. Ketvirtadienį posėdžiavę miesto tarybos nariai šių klausimų nusprendė nesvarstyti. Išsaugoti Sportininkų vaistinę prašė į posėdį atskubėję klaipėdiečiai, o klausimą dėl pirties, paraginta Klaipėdos mero, pageidavo atsiimti pati savivaldybės administracija.

Sukėlė daug aistrų

Ketvirtadienį posėdžiavę Klaipėdos miesto tarybos nariai rengėsi svarstyti du  gyventojų aistras keliančius klausimus.

Vienas jų – Sportininkų vaistinės reorganizavimas prijungiant ją prie Debreceno vaistinės.

Uostamiesčio savivaldybės administracija tokią pertvarką siūlė todėl, kad Debreceno vaistinė dirba produktyviau, generuoja didesnes pajams bei pelną, yra pasirašiusi sutarčių su gydymo įstaigomis, gyventojams pagamina daugiau vaistų.

Toks planas, kuriam pritarus Sportininkų vaistinė būtų uždaryta, netruko sukelti aplinkinių uostamiesčio rajonų gyventojus.

Surinko parašų

Aplinkinių bendruomenių atstovai atskubėjo ir į vykusį Klaipėdos miesto tarybos posėdį. Gyventojai, dar prieš tvirtinant numatomus darbotvarkės klausimus, į politikus kreipėsi iš vadinamosios klaipėdiečių tribūnos.

Vitės bendruomenės ir Sportininkų gatvės rajono gyventojų atstovė tvirtino, kad Sportininkų vaistinė kūrėsi drauge su visu kvartalu ir yra itin svarbi šios miesto dalies gyventojams.

Anot jos, itin vertinamos čia teikiamos vaistų gamybos paslaugos, profesionalus aptarnavimas.

Taip pat pabrėžta, kad šią vaistinę labai patogu pasiekti iš ligoninių miestelio vykstantiems žmonėms. Gyventojų atstovė neabejojo, kad Sportininkų vaistinė kartu yra ir kultūrinis paveldas.

Į politikus taip pat kreipėsi Melnragės gyventojų atstovė, kuri pabrėžė, kad minėta vaistinė yra labai svarbi šiaurinės miesto dalies gyventojams. Jie norėtų ją išsaugoti.

Už tai, kad Sportininkų vaistinė neturėtų būti uždaryta, pasisakė ir viena jos darbuotojų. Vaistininkė tvirtino, kad vaistinėje teikiamomis paslaugomis naudojasi ne tik klaipėdiečiai, bet plūsta žmonės ir iš aplinkinių miestų, o įstaigos darbuotojai nori ir toliau dirbti bei padėti ligų varginamiems žmonėms.

Gyventojų atstovai pateikė ir nemažai klaipėdiečių parašų, raginančių neuždaryti Sportininkų vaistinės.

Klausimus išbraukė

Išklausę gyventojų pasisakymų ir tvirtindami posėdžio darbotvarkę, politikai nusprendė iš jos išbraukti klausimą dėl Sportininkų vaistinės reorganizavimo.

Kada galėtų būti sprendžiamas vaistinės likimas ir ar tai bus daroma,  paaiškės vėliau.

Iš posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas ir klausimas dėl leidimo privatizuoti bendrovę "Vildmina", kuri valdo viešąją miesto pirtį.

Tai padaryti dar prieš posėdį paragino uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas. Su šiuo siūlymu sutiko klausimą tarybai svarstyti teikusi savivaldybės administracija.

Prieš kurį laiką V.Grubliauskas akcentavo, kad savivaldybės administracijai dar reikia atlikti kai kuriuos namų darbus, būtina įvertinti visas šios įstaigos veiklos galimybes bei aktualijas, išklausyti visas puses ir tik tada spręsti objekto likimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

atodūsis

atodūsis portretas
Taigi, liberalu nebebėra, yra tik socialistai. Vargas Klaipėdai

Miesto patriotė

Miesto patriotė portretas
Vienintelė vaistinė, kuri pagelbėja mažiems vaikams sergantiems egzema , pagamindama tepaliukus. Juk kažkas turi mus apginti nuo farmacinių monstrų. Jeigų miesto valdžia turi sąžinės, bent kiek, padės savo miestiečiams. Taigi, netrukus sužinosime ar mes rūpime.

AK

AK portretas
Bent tiek. Jau pasiekimas. Po dešimtmečių stekenimo, gal pagalvokime kaip apginti tą išlikusį miesto infrastruktūros gerbūvį, kuriam dar pavyko tekusius išbandymus ištverti. Neišleiskime kokią vieną naktį dozei fejerverkų, paremkime tikrus objektus, kurie tarnauja žmonėms ištisus metus, metų metais. Negi esame tiek visiškai neįgalūs net ir augančios ekonomikos aplinkybėmis, kodėl turime gyventi tik varganai?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių