Vairuotojų pretenzijos – nepagrįstos?

Į daugiabučių kiemus nesutalpinantys mašinų ir priversti jas palikti Smiltelės gatvėje gyventojai pasipiktinę neseniai čia atsiradusiais kelio ženklais, ribojančiais automobilių statymą.

Į daugiabučių kiemus nesutalpinantys mašinų ir priversti jas palikti Smiltelės gatvėje gyventojai pasipiktinę neseniai čia atsiradusiais kelio ženklais, ribojančiais automobilių statymą.

Papiktino ženklai

Klaipėdietis, 11 metų gyvenantis Smiltelės g. 8 name, visada savo automobilį palikdavo gatvėje pirmoje eismo juostoje, nes grįžęs iš darbo kieme vietos neberasdavo. Ne taip seniai čia pasirodė kelio ženklai, įspėjantys, kad statyti automobilius darbo dienomis nuo 8 iki 18 val. yra draudžiama.

"Kuriozas tas, kad mes, Smiltelės gatvės pradžios namų gyventojai, neturime kur laikyti automobilių. Grįžus vėlai namo, rasti vietą kieme mašinai yra neįmanoma. Tad tenka palikti gatvėje, anksti rytą keltis, eiti žiūrėti, ar jau bus kieme vietos, ir, jei yra, perstatyti ją ten ir taip išvengti baudos", – dėstė Smiltelės gatvės gyventojas.

Klaipėdietis teigia nesuprantantis, kas ir kodėl sugalvojo pastatyti tame gatvės ruože (Smiltelės g. nuo Šilutės pl. iki Vingio sankryžos) draudžiančius ženklus. Ir taip esą gyventojus paversti nuolatiniais pažeidėjais, nes jiems nėra kur laikyti mašinų.

"Mes juk gyvename miesto pakraštyje, už kelių šimtų metrų nuo Rimkų. Suprasčiau, jei tai būtų miesto centras. O dabar šitoks sprendimas atrodo kaip pasityčiojimas iš žmonių", – neslėpė pasipiktinimo klaipėdietis.

Magistralinės gatvės statusas

Tačiau paaiškėjo, kad toks sprendimas yra priimtas ne be reikalo. Pasirodo, magistraliniuose keliuose, kuriems priskiriama ir Smiltelės gatvė, automobilius iš viso yra draudžiama statyti.

"Policijos nuostata šiuo klausimu – kategoriška. Todėl Saugaus eismo komisijoje nuspręsta, kad visose magistralinėse gatvėse yra uždrausta statyti mašinas, nes šiose vietose jos trukdo intensyviam eismui", – pabrėžė Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisijos pirmininkas Aleksandras Michailovas.

Rado kompromisą?

Pasak A.Michailovo, jam ši situacija yra gerai žinoma, automobiliai Smiltelės gatvėje tarp Šilutės plento iki Vingio g. sankryžos neretai stovi visą parą ir trukdo autobusų judėjimui.

"Tačiau atsižvelgiant į tai, kad daugiabučių kiemuose nėra kur statyti tų automobilių, savivaldybėje priimtas kompromisinis sprendimas, kad nuo vakaro iki ryto, kai eismas sumažėja, gyventojai gali palikti savo mašinas gatvėje. Bet nuo 8 iki 18 val. ten jiems stovėti draudžiama", – tvirtino A.Michailovas.

Anksčiau šioje vietoje buvo ženklai, rodantys, kad tai yra magistralinė gatvė ir joje apskritai nevalia statyti mašinų.

"Anksčiau toje vietoje automobilių niekas ir nestatydavo. Ta pati situacija buvo Šilutės plente ir Taikos prospekte. Ten pakraščiuose visur mašinos stovėdavo. Bet po truputį visa tai apribojome. Ten, kur automobiliai trukdo eismui, atsirado draudžiamieji ženklai. O nepatenkintų visada atsiras, bet mes pagal vieno žmogaus norus negalime viso eismo rikiuoti", – dėstė A.Michailovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kl.

kl. portretas
niekam tos masinos netrukdo.visa gyvenima stovejo.nera tokio eismo kaip jus cia rasot.as suprasciau dar ziema kada reikietu kelius tvarkit nuo snego.a dabar cia visiska nesamone.kad tik pinigus nulupt!!! (as nevairoju)

TO KLP

TO KLP portretas
Akys prasikrapstyk KLP Statybininku pr jie jau seniausiai stovi min 2m.

miestietė

miestietė portretas
Kiek bebus leista statyti tiek žmonės užstatys ir dar bus mažai.Nes suvelka viską ką tik turi iš buto po 2-3 mašinas,dar darbines tai aišku kur tos vietos bus.Gatvės visur nustatytos mašinomis,tai jau pradėjo ir ant šaligatvių statyti,tik kodėl rytais nepravažiuoja ir nepatikrina,va ir pinigų surinktų į miesto biudžetą.Kodėl miega merija?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių