Vaikų apklausoms – specialus kambarys

Uostamiesčio policijos komisariate nepilnamečiai apklausiami specialiai tam įrengtame kambaryje. Kaip patalpa turi atrodyti, kad vaikams kiltų kuo mažiau streso, rūpinosi įstaigos psichologė.

Prievolė nukentėjusių ar liudijančių vaikų apklausas vykdyti pasitelkus profesionalų psichologą ir tik specialiose tam pritaikytose patalpose numatyta Baudžiamojo kodekso pataisose, kurias pasirašė Prezidentė.

Nors pastarosios įsigalios nuo kitų metų liepos 1 d., Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas tam jau pasirengęs.

Įstaigos pastate, esančiame Kauno gatvėje, nepilnamečių apklausoms skirtas kambarys įrengtas praėjusių metų viduryje.

Patalpos sienos išdažytos raminančiomis spalvomis, padabintos piešiniais, išrinkti jaukūs baldai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Andromeda Grauslienė teigė, kad nepilnamečių apklausos kambario interjeru rūpinosi įstaigos psichologė.

„Išrinko raminančias spalvas, rūpinosi, kad patalpa nebūtų per daug apkrauta“, – kalbėjo vyriausioji specialistė.

A.Grauslienė pabrėžė, jog siekiama, kad vaikai patirtų kuo mažiau streso.

„Sprendimas vaikus ir paauglius apklausti ne tyrėjų kabinetuose, kur dirba dar trys žmonės, o atskirame kambaryje, kuris yra jaukus ir primena namų aplinką, – labai geras. Apklausose dalyvaujantiems nepilnamečiams reikalinga specifinė, raminanti atmosfera. Psichologų nuomone, tai mažina įtampą ir stresą, kuriuos traumuoti nusikaltimo liudininkai ar nukentėję vaikai gali patirti apklausiami“, – akcentavo vyriausioji specialistė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių