Vaidilos aikštė virs pramogų zona

Atnaujinta prie buvusio "Vaidilos" kino teatro pastato esanti aikštė bus pritaikyta miestiečių poilsiui ir pramogoms. Gerokai sumažės vietų automobiliams statyti skaičius.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos, šiuo metu rengiami du susiję projektai.

Taikos prospekte esančio dviračių ir pėsčiųjų tako nuo Sausio 15-osios g. iki Kauno g. atnaujinimas jau baigtas. Vaidilos aikštės rekonstrukcijos projektas dar tik pradedamas rengti. Dabar derinami priešprojektiniai pasiūlymai.

"Prieš pradedant projektuoti, išklausėme šalia aikštės įsikūrusių verslininkų, aplinkinių gyventojų, kitų suinteresuotų pusių nuomonę. Pasiūlyta, kad aikštė būtų erdvesnė, labiau pritaikoma įvairioms veikloms: koncertams, kitiems kultūriniams renginiams, poilsiui", – pasakojo pavaduotoja.

Dabar Vaidilos aikštėje didžiąją vietos dalį užima mašinų stovėjimo aikštelė. Ji bus gerokai sumažinta. Kita dalis virs viešąja erdve, kur miestiečiai galės pramogauti. Ji drieksis nuo Taikos prospekto. Siekiama, kad į šią erdvę būtų patogu patekti ir pėstiesiems, ir dviratininkams.

Patogias susisiekimo jungtis norima įrengti ir su Ąžuolų giraitės parku, kurį taip pat numatoma atnaujinti.

Pasak E.Mantulovos, automobilių stovėjimo aikštelės mažinimas buvo derinamas su verslininkais, gyventojais. Aiškintasi, kiek mašinų stovėjimo vietų jiems reikėtų. Rastas visiems priimtinas variantas.

Antradienį Vaidilos aikštės atnaujinimo pirminiai projektiniai siūlymai bus pateikti visuomenės teismui. Pristatymas vyks 17.30 val. savivaldybės didžiojoje posėdžių salėje. Miestiečiai kviečiami susipažinti su pirmosiomis aikštės atnaujinimo vizijomis.

Vaidilos aikštės atnaujinimo projektą planuojama parengti šiemet. Darbai turėtų startuoti kitąmet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Senas liberalų buldozeris

Senas liberalų buldozeris portretas
aiškinu kaip iš tikrųjų daroma:viešai pristatomas gyventojams neva numatomas infrastruktūros rekonstrukcijos planas, užsidedamas + kad pranešta, išklausomi siūlymai ir gražiai pakalbama apie miestiečių svarbą mIesto tvarkymo procese.IŠ TIESŲ MIESTO VALDŽIUKAMS NUSISPJAUT!Pavyzdys-Atgimimo aikštės rekonstrukcijos pristatymo cirko spektaklis.Tęsėsi N laiko, pusė miesto rinko 1 iš 4 pateiktų varijantų..O STATYS POŽEMINIUS GARAŽUS IR KAŽKOKI MĖNULĮ KURIO PATEIKTUOSE PROJEKTUOSE NEBUVO:D)

to Jooo

to Jooo portretas
tam devyniaukstyje bomzos gyvena, kam jiems automobiliu aikstele. Ir aplamai kam tos aiksteles jei miesto centre gyveni

Joooo

Joooo portretas
Tai senamiestyje vietoje aikštės jie planuoja automobilių aikštelę, o prie devynjaukščių nori naikinti aikštelę ir statyti koncertų erdvę. Vo gyventojai apsidžiaugs....
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių