V. Grubliauskas: mums sėkmė nenusišypsojo, sveikinu Kauną

Trečiadienio vakarą Kultūros ministerijoje paskelbtas Europos kultūros sostinės 2022 atrankos konkurso, kurio antrame etape rungėsi Klaipėda ir Kaunas, nugalėtojas. Nuo uostamiesčio laimė nusisuko – 2022-aisiais garbingu titulu pasipuoš Kaunas.

Tiesa, Klaipėda savo planų, numatytų konkurso paraiškoje, atsisakyti neketina.

Lengvai nenusileido

Vos paskelbus, jog Klaipėdai nepavyko iškovoti garbingo titulo tiesioginę transliaciją stebėjusieji neslėpė liūdesio, tačiau sveikino ir Kauną.

Nors šįkart Klaipėdai, kuri šiais metais yra Lietuvos kultūros sostinė, sėkmė ir nenusišypsojo, tačiau Kauno meras Visvaldas Matijošaitis pripažino, kad kova iš tiesų buvo konkurencinga ir padėkojo už tai.

Klaipėda, paraišką „Susitikimų vieta“ pateikusi drauge su Palanga ir Neringa, save pristatė kaip besikeičiantį miestą, nepaklūstantį įprastinėms istorijos, identiteto, geografijos koordinatėms ir siekianti bendruomeniškumo, bendravimo ir bendradarbiavimo ne tik šalies viduje, bet ir tarptautiniu lygiu.

Planų neatsisakys

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas tuoj po laimėtojo paskelbimo pažymėjo, kad Klaipėda vis tiek ketina įgyvendinti trijų pajūrio miestų bendruomenės parengtą programą „Susitikimų vieta“.

„Sveikinu Kauną, pasiryžusį puoselėti kultūrą ir skleisti apie tai žinią už Lietuvos sienų. Europos kultūros sostinės vardas – ne tik skambus titulas, bet ir rimtas įsipareigojimas dideliems darbams, tad linkiu kauniečiams ištvermės, entuziazmo, kryptingo judėjimo pirmyn ir kultūros suklestėjimo“, – Kauną sveikino V.Grubliauskas.

Anot miesto vadovo, vien tai, kad siekdama titulo bendruomenė ėmė vienytis, yra didžiulė pergalė.

Neabejoju, kad ekspertų grupės sprendimas nuvylė pajūrio žmones, tačiau matydamas jų pastangas ir pasiryžimą, tikiu, kad proveržį kultūros srityje pasieksime ir be titulo.

„Kartu su Neringos ir Palangos merais dėkoju bendruomenei, kuri sutelkusi jėgas, aktyviai siekė Europos kultūros sostinės vardo. Neabejoju, kad ekspertų grupės sprendimas nuvylė pajūrio žmones, tačiau matydamas jų pastangas ir pasiryžimą, tikiu, kad proveržį kultūros srityje pasieksime ir be titulo. Prarasti didžiulį įdirbį būtų nedovanotina klaida – jau dabar akivaizdu, kad bendruomenė kinta, vienijasi, tikiu, kad šis procesas nesustos ir pajūris bet kokiu atveju taps susitikimų vieta. Klaipėda didina ir toliau didins finansavimą kultūrai, tad programą vis tiek įgyvendinsime, tik greičiausiai kiek mažesne apimtimi“, – dėstė V.Grubliauskas.

Pajūrio miestų paraiška „Susitikimų vieta“ parengta kartu su daugiau nei 500 kultūros bei meno sričių atstovų, architektų, istorikų, rinkodaros specialistų, mokslo ekspertų iš Klaipėdos regiono, kitų šalies miestų ir užsienio, dar per 2000 žmonių į paraiškos rengimo procesus buvo įtraukti netiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Virginijus KL JDJ

Virginijus KL JDJ portretas
Per daug gerai pažinau rafinuotai korumpuotą klaną,kad tikėčiau ,jog pučiamas burbulas nesprogs.20 metų siuntė žmones šiukšles rinkti,mankurtus ugdė,o dabar kultūringų piliečių užsigeidė?Neišdegė.Pasimokykite iš telšiškių...

Memellander

Memellander portretas
Priežastis-mažai lankytinų objektų Klaipėdos senamiestyje .Reikėtu kuo skubiau atstatyti senąsias bažnyčias :Šv.Jono , Šv. Jokūbo ir Reformatų -Liuteronų Tiltų gatvėje . Taip padidėtu lankytinų objektų senamiestyje ir pritrauktume daugiau turistų .

:)

:) portretas
Ponia Amžinoji priekaišto nešėja. Jei norite kalbėti apie aukštą kultūrą, visų pirma išvėdinkite nuo tabako dūmų laiptinę, nekankinkite kaimynų. Ir tai jau bus graži pradžia. Antra: asmeniškai ką padarėt, prisidėjot idėjomis prie šio konkretaus projekto ? Kol kiti plušo, pati nieko nepadarėte. Būtų puiku, jei jūsų tiesioginis darbas padėtų muziejui pritraukti turistų ir garsintų Klaipėdą. O ne anaiptol, darbovietė garsina darbuotoją. Linkiu kuo didžiausios sekmės, dirbant savo TIESIOGINĮ darbą, už ką mes mokesčių mokėtojai jums ir mokam neprastą atlyginimą. O laisvalaikiu siūlau lesinti paukštelius, megzti , siūvinėti ar tiesiog prasmingai leisti laiką su vaikais. Nes jiems dėmesio tikrai niekada nebus per daug.
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių