Užkliuvo konteineriai Poilsio parko prieigose

Miesto valdžios atstovams klausimų sukėlė prie Poilsio parko įėjimo privačiame sklype stovintis jūrinis konteineris, kuriame teikiamos dviračių remonto paslaugos. Norima, kad šalia atsirastų dar vienas toks statinys.

Vizitas po prašymo

Miesto valdžios atstovai nuvyko įvertinti situaciją dėl Poilsio parko prieigose stovinčio jūrinio konteinerio.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova informavo, kad išvažiuojamasis posėdis surengtas po to, kai gautas dar vienas prašymas pastatyti identiško dydžio konteinerį tame privačiame sklype.

"Norą išreiškė kitas verslininkas. Iš pradžių jis nurodė, kad teiks dviračių nuomos paslaugą. Paprašėme pateikti schemą, kur žmonės važiuos išsinuomoję transporto priemones. Tada verslininkas nurodė, kad remontuos dviračius, riedlentes, paspirtukus, vaikiškas mašinėles, tačiau šalia tokią paslaugą jau teikia kitas", – dėstė pavaduotoja.

E.Mantulovos teigimu, kilo keli klausimai dėl susiklosčiusios situacijos. Pirmiausia, ar jau įsikūręs verslininkas, kuris teikia dviračių remonto paslaugas, neprieštarauja, kad šalia būtų vykdoma analogiška veikla.

Taip pat klausiama, ar savininkas neprieštarauja, kad sklype būtų pastatytas dar vienas toks didelis jūrinis konteineris.

"Kilo klausimų ir dėl pačios veiklos – ar tikrai verslininkas vykdys tą, kurią nurodė prašyme leidimui gauti. Dar norėjome pažiūrėti, ar užtikrinama viešoji tvarka, estetika", – pasakojo pavaduotoja.

Sutarė dėl mažesnio objekto

Nuvykus į vietą, miesto valdžios atstovai išsiaiškino, kad dviračių remonto paslaugą jau teikiantis verslininkas neprieštarauja, jog greta būtų siūloma tokia pati paslauga.

Sklypo savininkas norėtų, kad būtų statomas du kartus mažesnis konteineris, o vaizdas būtų priimtinas savivaldybės Architektūros skyriui ir miesto dailininkui.

"Konteinerį norinčio pasistatyti verslininko paprašėme pakoreguoti prašymą, nurodant, kokia paslauga bus teikiama konkrečiai, kokiu laiku vykdoma veikla. Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojų paprašėme patikrinti, ar reali veikla atitinka nurodytą, jei bus išduotas leidimas", – tvirtino pavaduotoja.

Miesto valdžios atstovams buvo kilę įtarimų, kad konteinerį norima pastatyti ne remonto paslaugoms teikti, o mašinėlėms, kurios nuomojamos mažiesiems parko lankytojams, saugoti, nes nenorima vežioti.

"Dabar lauksime, kada pareiškėjas pakoreguos prašymą. Tada savivaldybės specialistai jį įvertins, išduos leidimą arba atsakys, ką dar reikėtų pakoreguoti. Daugiau kokių nors poveikio priemonių veiklai privačiame sklype neturime", – komentavo pavaduotoja.

Rado ir išgriuvusį šaligatvį

E.Mantulova sutiko, kad jūriniai konteineriai nelabai dera prie įėjimo į Poilsio parką. Tačiau teisės aktai savivaldybei nenumato galimybės riboti veiklą privačiame sklype.

Svarbu, kad ne tik visi darniai sutartų, bet ir miesto estetika būtų darni.

Pavaduotoja atkreipė dėmesį, kad šis sklypas yra seniai privatus. Be to, ši teritorija negali būti panaudojama statyboms. Gali atsirasti tik kilnojamieji objektai, tad savininkas ir išnaudoja šią galimybę.

"Konteineris nėra estetiškas. Svarbu, kad ne tik visi darniai sutartų, bet ir miesto estetika būtų darni, parko prieigos gražiai atrodytų, bet kažkokių nurodymų šiuo atveju negalime pateikti", – teigė pavaduotoja.

Dalis klaipėdiečių jau anksčiau atkreipė dėmesį į konteinerį, stovintį prie įėjimo į Poilsio parką. Miestiečių manymu, čia toks objektas visiškai netinkamas.

Aplinkiniai gyventojai stebėjosi, kaip galima privatizuoti sklypą parke.

"Negi ir man žemės atriektų, jei norėčiau?" – klausė vyras.

Miesto valdžios atstovai, lankydamiesi Poilsio parko prieigose, pastebėjo ir nuardytą šaligatvį. Perduota Miesto tvarko skyriaus darbuotojams, kad šis būtų sutvarkytas.

Taip pat bus bandoma aiškintis, kodėl šaligatvio galas išardytas, gal kažkas organizavo kokius nors darbus ir visko iki galo nesutvarkė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kamanė

Kamanė portretas
iš tiesų kame problema?Aiškiai įvardinti nusižengėliai neteisėtai davę leidimus.Ėmę tuos neteisėtus leidimus verslininkai irgi dar niekur nedingo..Kada bus pagarsinta kaip jie nubausti?

Neeežinaaau..

Neeežinaaau.. portretas
Vilniuje nuėjus į Bernardinų parką širdis dainuoja, išeiti iš jo nesinori..O pas mus nuo pat įėjimo žiaurus vaizdas.Pušys apraizgytos, kažkoks laužynas didžiojoje parko dalyje, pastatas prie vaikų aikštelės kap grabas.Bendras vaizdas suskilęs kažkokiais gabalais.Tiek sukišta ES paramos dar prie Simanavičiutės direktoriavimo, vėliau begalės daryta-perdaryta o naudos šnipštas.Bausti reikia tuos, katri leidžia tep darkyti mūsų miesto istorini Parką

Gaišena

Gaišena portretas
pagaliau ir liberalai ruošiasi kraustytis
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių