Užgesęs šviesoforas ir piktino, ir džiugino

Sugedęs šviesoforas Liepojos gatvėje sukėlė dvejopų emocijų. Vieni svarstė, ar ne dėl to šioje arterijoje sumažėjo rytinė spūstis, kiti liejo apmaudą, kad neturėjo galimybių išsukti iš šalutinės gatvės.

Šviesoforas Liepojos gatvės pradžioje, ties prekybos centru, užgeso pirmadienį vakare.

Už šių įrenginių priežiūrą mieste atsakingos įmonės "Gatvių apšvietimas" generalinis direktorius Dangeras Aleksandrovas tvirtino, kad sugedo reguliavimo blokas.

"Bandome taisyti, bet gal teks pakeisti. Dar negalime pasakyti, kaip bus", – vakar tvirtino vadovas.

Dalies vairuotojų nuomone, šis šviesoforas yra viena priežasčių, kodėl  rytinio piko metu, prieš 8 val., Liepojos gatvėje susidaro spūstys.

Neretai eilės nusidriekia iki Mumlaukio ežero. Pirmadienį ryte kamšatys šioje vietoje buvo dar didesnės.

"Visi sustoja būtent ties šiuo šviesoforu. Pravažiuoji šią vietą, ir jokios spūsties nebėra. Srautai pasiskirsto – vieni sankryžoje suka į Šiaurės prospektą, kiti – į P.Lideikio gatvę, treti toliau važiuoja Manto gatve", – tvirtino vienas klaipėdietis.

Važiuojant po 8 val. antradienį ryte, kai Liepojos gatvėje ties Vasaros estrada esantis šviesoforas nešvietė, nebuvo jokių spūsčių.

"Gal tai tik sutapimas, gal tiesiog mažiau mašinų buvo, bet kamšatyse nebereikėjo stovėti", – teigė vairuotojas.

Vyras atkreipė dėmesį, kad šviesoforo ties Vasaros estrada žalias signalas ilgai šviečia pėstiesiems. Klaipėdiečio nuomone, šiltuoju metų laiku tai tikrai reikalinga.

Daug žmonių eina pramogauti į Vasaros estradą, nori patekti į dviračių takus. Be to, kirsdami čia gatvę žmonės pasiekia autobusų stotelę. Tačiau rudenį pėsčiųjų srautai sumažėja.

"Nesakau, kad šį šviesoforą reikėtų išjungti, bet gal kažkaip perreguliuoti", – pabrėžė vairuotojas.

Pasak D.Aleksandrovo, eismo srautus reguliuoja Saugaus eismo komisija ir savivaldybės Transporto skyrius. Veiksmai derinami ir su policija.

"Viskas yra apgalvota ir apskaičiuota. Du vienas po kito stovintys šviesoforai yra sinchronizuoti. Jei paleistume srautus Liepojos gatvėje ties prekybos centru, rūpesčių kiltų už jo", – spėjo vadovas.

Anot D.Aleksandrovo, sugedus Liepojos gatvėje ties prekybos centru esančiam šviesoforui sulaukta vairuotojų nusiskundimų, jog nepavyksta išsukti iš aikštelės.

"Paprašysiu specialistų, kad įvertintų situaciją", – žadėjo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ert

Ert portretas
Tai vienas iš nereikalingų šviesoforų.

Klaipis

Klaipis portretas
"Visi sustoja būtent ties šiuo šviesoforu. Pravažiuoji šią vietą, ir jokios spūsties nebėra. Srautai pasiskirsto – vieni sankryžoje suka į Šiaurės prospektą, kiti – į P.Lideikio gatvę, treti toliau važiuoja Manto gatve", – tvirtino vienas klaipėdietis." Jau ne pirmą kartą susidaro įspūdis, kad tariamų klaipėdiečių nuomones sukuria pati žurnalistė, taip pridėdama straipsniui daugiau teksto. Su šiais šviesoforais viskas yra puiku, jie sureguliuoti žalios bangos principu važiuojantiems Manto - Liepojos g. Belieka tikėtis, kad po remonto ciklai nebus pakeisti.

kl

kl portretas
IR MINIJOS G. prie REGISTRŲ CENTRO, ir DAUKANTO G. šalia APYGARDOS TEISMO ŠVIESOFORAI YRA SPŪSTIMS KURTI. taip sureguliuoti, kad įvaizdžiu artėtume prie Vilniaus, nors transporto 100 kartų mažiau.IR DAR DEKLARUOJAMA, KAD SRAUTAI STEBIMI, KAD GERINTI. ir kažkas gerus pinigus už tai gauna , o atsakomybės už pasekmes jokios.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių