Už vazonus Teatro aikštėje – 18 tūkst. eurų

Visai neseniai Teatro aikštė buvo papuošta šešiais įmantriais vazonais, čia pastatyta ir tiek pat suoliukų. Nors dabartinis aikštės įvaizdis daugumai gyventojų patinka, šiam grožiui nenusileidžia ir jo kaina.

Teatro aikštėje praeivių dėmesį traukia nauji akcentai – milžiniški stacionarūs vazonai. Juose bus pasodinti ožekšniai su gėlėmis.

"Šeši italų gamybos vazonai ir suolai stovės visus metus, po medeliais bus pasodinta ir gėlių. Pavasarį ožekšnis žydi, vasarą yra žalias, o rudenį turėtų pasipuošti raudonos spalvos lapais. Žiemą, kaip ir visi medžiai, jis bus plikas", – pasakojo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Prabangūs vazonai buvo nupirkti dar praėjusį lapkritį, o prasidėjus vasaros sezonui atgabenti į Teatro aikštę. Vieno tokio kaina – apie 3 tūkst. eurų, suolai pigesni – maždaug po 900 eurų.

Tad iš viso Teatro aikštės puošmenoms išleista apie 23,4 tūkst. eurų.

Nesakau, kad yra pigu, bet už gerą daiktą reikia mokėti.

"Žinau, kad yra įvairių atsiliepimų, nieko kito ir nesitikime. Šiais metais į savivaldybę kreipėsi senamiesčio verslininkai, todėl administracijoje pajuokavome, kad mums kvėpuoja į nugarą. Jau pernai rudenį tokią viziją turėjome ir labai džiaugiuosi, kad ją įgyvendinome. Nusimanantys žmonės įvertins produktą ir jo kokybę. Nesakau, kad yra pigu, bet už gerą daiktą reikia mokėti", – kalbėjo I.Šakalienė.

Jos žodžiais, tokios puošmenos itin populiarios Italijoje, Ispanijoje, reprezentacinėse miestų vietose.

"Nusprendėme, kad ir Klaipėdai gal jau laikas. Jei daryti, tai tik gerai", – tikino pašnekovė.

Dar svarstoma pastatyti naujas gėlines, tačiau veikiausiai šiuos planus teks atidėti kitam sezonui.

"Planuojame nupirkti ir suolų, rudeniop arba kitiems metams. Žiūrėsime, kaip pavyks su viešaisiais pirkimais. Pas mus greitai niekas nevyksta", – tarstelėjo I.Šakalienė.

Pasak vedėjos, panašų, tačiau pigesnį variantą galima pamatyti rekonstruotoje Debreceno aikštėje. Šioje miestiečių lankomoje viešojoje erdvėje pastatytuose vazonuose pasodinti himalajiniai beržai.

Tiesa, kaina skiriasi, nes Debreceno aikštėje vazonai pagaminti iš lenkiško betono, o senamiestyje – iš granito.

Vazonai yra apšiltinti, tad augalai neturėtų peršalti žiemą. Pasirinkta ir medžių rūšis, atlaikysianti Klaipėdos oro sąlygas, kurios kartais būna atšiaurios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tik sekantis pinigu plovimo budas po masineliu apsipirkimo pagal dudoriaus uzgaida socmafijai paplojus.......

dk

dk portretas
Varge mano, visi tik burnoja, nepatenkinti. Brangu? Kokybe kainuoja. O jusu tie reklamuojami vos ne uz kelis eurus - slamstas, kuris greit nusibaigtu. Tai nepatenkinti, kad miestas negrazus, tai velgi nepatenkinti kai tvarkomas. Gero daikto pusvelciui negausit!!!

Arunas

Arunas portretas
Tuos velnius kurie praplove pinigus i vazonus ibetonuot kitiem pamoka butu kad nevokt is savo tevynes
VISI KOMENTARAI 34

Galerijos

Daugiau straipsnių