Už tą pačią kainą – triskart mažiau degalų?

Šalia Dituvos esančioje degalinėje "Trevena" vairuotojui teko susidurti su operatorės akibrokštu. Čia dyzeliną pylęsis vyras yra įsitikinęs, kad patyrė nuostolį, nes sumokėjus 20 eurų jo mašinos bakas papilnėjo vos penkiais litrais.

"Pavažiavus pakils"

Dyzelino į automobilį uostamiesčio pašonėje esančioje degalinėje pylęsis klaipėdietis rimtai suabejojo, ar įpilamas toks kiekis, koks nurodomas skaitiklyje.

Incidentas įvyko pirmadienį ryte, apie septintą val.

Dituviškis A., skubėdamas į Klaipėdą, užsuko į degalinę "Trevena".

Nors mašinos kompiuteris rodė, kad važiuoti su esamomis degalų atsargomis liko 70 km, papildžius baką dyzelinu už 20 eurų, rodyklė pakilo tik iki 100 km.

A. skaičiavimu, "Trevenoje" vietoj 18 litrų jis įsipylė kone keliskart mažiau – tik 4–5 litrus. Todėl 20 eurų sumokėjo praktiškai už orą.

"Pilant degalus siurblys streikavo, skleidė keistus garsus. Nors degalinės skaitikliai rodė gerai, jaučiau, kad kažkas ne taip", – pasakojo A.

Jis dar bandė aiškintis situaciją su operatore, tačiau liko nieko nepešęs.

"Pavažiavus rodyklė pakils, patikėk manimi, tu ne pirmas", – tokiais žodžiais klientą ramino degalinės darbuotoja, prisiminė vyras.

Vairuoja ne žigulius

Dituviškiui teko stoti kitoje degalinėje. Tik sumokėjus dar 20 eurų, mašinos bakas išties papilnėjo.

Tas pats, kas pasakyti – pavažiavus padanga prisipūs.

"O kaip dabar įrodysi, kad operatorė buvo neteisi? Juk ne žiguliukus vairuoju, o 2009 m. "Volkswagen Touareg". Automobilio kompiuteris rodo tiksliai. Beviltiška. Tas pats, kas pasakyti – pavažiavus padanga prisipūs. Matyt, siurbliai streikuoja, ir jau nebe pirmi metai tai vyksta. Nesu ekspertas, bet faktas tas, kad neįbėga tiek, kiek reikia. Kalbėjau su kitais žmonėmis, Dituvoje čia ne pirmas toks kartas", – kalbėjo pašnekovas.

Kai A. internete pasidalijo šia žinia, atsiliepė ir daugiau nepatenkintų pirkėjų, kurie tvirtino už pinigus prisipylę oro.

"Jau visi dituviškiai žino, kas darosi "Trevenoje". Man tas pats buvo. Pyliau degalus į 5 litrų bakelį, o nuėjus atsiskaityti atsirado 7 litrai. Operatorė pareiškė, kad bakelis 7 litrų, ir sakyk tu jai ką nori", – juokėsi kitas vairuotojas.

"Gaila, neturėjau nei laiko, nei noro aiškintis. Buvau tik ką po keliones iš Rygos. Po konflikto kitoje degalinėje įsipyliau dyzelino, ir viskas buvo gerai, rodyklė pakilo, kaip priklauso", – stebėjosi A.

Tik simbolinis įpylimas?

Degalinių tinklo "Trevena" vadovas Algirdas Liaudanskis aiškino, kad jokio gedimo nėra – skaitikliai rodo tiksliai. Atsiradus kokių nors netikslumų, operatorius tai iškart pastebėtų.

Todėl vairuotojas, anot vadovo, veikiausiai bus apsižiūrėjęs.

Įpylus 20 litrų, bako rodyklė gali tik vos pajudėti.

"Tokiais atvejais žmonės bando ieškoti problemų degalinėje. Įpylus 20 litrų, bako rodyklė gali tik vos pajudėti. Įsivaizduokite, jei bakas yra 60–80 litrų talpos, toks įpylimas yra simbolinis. Bent pusę jo pripildžius rodyklė stipriai pajuda. Žmogus turi kreiptis į gamintojus, kuo čia dėta  degalinė?" – klausė A.Liaudanskis.

Pašnekovo teigimu, degalines "Trevena" dukart metuose tikrina metrologijos inspektoriai, prasidedant naujam sezonui tai daro ir degalinės specialistai, kurie pasirūpina, kad visa įranga būtų techniškai tvarkinga.

"Gali būti, kad žmogus tik neseniai važiuoja automobiliu, yra neįpratęs ir jo nepažįsta", – svarstė A.Liaudanskis.

Vis dėlto vieno uostamiesčio autoserviso vadovas-meistras rimai sudvejojo tokia direktoriaus pozicija.

"Įdomus klausimas. Manau, rodyklė tikrai turėjo pakilti nuo tokio kiekio. "Volkswagen Touareg"  bakas yra didelis, bet juk tai vos ne ketvirtadalis jo", – komentavo specialistas.

Lietuvos metrologijos inspekcijos Klaipėdos apskrities skyriaus viršininkė Liudmila Vaitkuvienė sakė, kad pastaruoju metu dėl šios degalinės skundų nebuvo sulaukta. Patikrinimų metu rimtesnių pažeidimų irgi nenustatyta, fiksuotos tik nereikšmingos smulkmenos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jons

Jons portretas
Kokio velnio reikejo Trevenoje panaikinti oro kompresoriu padangoms!?!

Vanda

Vanda portretas
Prasciausio lygio degaline, iejus, norisi kuo greiciau iseiti-betvarke, nemalonus kvapas, kaip kaimo karciamoje. Apie aptarnaujanti personala atskira tema-susirauke, netvarkingi, ne karta ir su kvapu. Cia Minijos g. Trevenai komentarai

Pirkėjas

Pirkėjas portretas
Ten ne tik negerai su degaline. Pirkau galinėje parduotuvėje vakar vaikams kiaušiniu ir tie pasibaigę 29d. T.y. pirmadienį. Tegul ne tik trevena bet ir galine parduotuvė tegul uždaro....
VISI KOMENTARAI 47

Galerijos

Daugiau straipsnių