Už šiukšlių dėžes – apvali suma

Tiltų ir Turgaus gatvėse vėl bus statomos brangios šiukšliadėžės. Viena jų kainuoja apie du tūkstančius litų. Tikimasi, kad šių dėžių vandalai taip greitai nesuniokos, kaip dar brangesnių ankstesniųjų.

Senamiestyje jau įrengti šiukšliadėžių pagrindai. Šiukšliadėžės bus statomos artimiausiomis dienomis.
Tiltų ir Turgaus gatvėse bus pastatyta apie 20 naujų šiukšliadėžių. Jos bus pagamintos iš metalo, kaip ir ankstesniosios. Statyti naujas šiukšliadėžes prireikė, nes senosios buvo suniokotos.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus Liudviko Dūdos, pagrindinė senųjų bėda buvo nulaužti jų dangčiai. Senosios šiukšliadėžės bus atiduotos į metalo laužą, nes jų niekur nebebus įmanoma panaudoti.

"Naujosios dėžės bus šiek tiek panašios į buvusias. Jos bus metalinės, tačiau neturės dangčio ant vyrių. Visos šiukšliadėžės yra kažkuo panašios. Tik vienos labiau dekoratyvinės, kitos – ne. Naujosios bus dekoratyvios, bet ne taip greitai išardomos. Tikimės, kad jų nebeniokos vandalai", – tvirtino vadovas.

L.Dūda teigė, jog naujosios šiukšliadėžės šiek tiek pigesnės, nei buvo senosios. Jos kainuoja 2 tūkst. 45 litus. Viena ankstesnė atsiėjo apie 2,5 tūkst. litų.
Manto gatvėje yra sustatytos kitokios – betoninės šiukšliadėžės. Jos yra kur kas pigesnės – viena kainuoja apie 800 litų.

Panašios, tik šiek tiek mažesnės praėjusią savaitę sustatytos ir J.Janonio gatvėje.

"Betoninės – daug patvaresnės ir pigesnės. Klaipėdai jos labai tinka. Šių šiukšliadėžių nei vėjas nupučia, nei vandalai nuverčia. Jos masyvios, tai nelabai pastumdysi", – komentavo vadovas.

L.Dūdos nuomone, betoninės šiukšliadėžės tiktų ir senamiesčiui.

"Nematyčiau nieko blogo, jei tokios šiukšliadėžės stovėtų ir Tiltų, Turgaus gatvėse. Panašios pastatytos ir užsienio miestų senamiesčiuose. Tačiau yra dar Klaipėdos įvaizdžio komisija, kuriai nelabai ką įsiūlysi. Norima, kad senamiestis atrodytų prabangiai", – tvirtino direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagaliau

pagaliau  portretas
aaiškėja ....per sekančius rinkimus į savivaldą , jokių liberalų . Manau jų " įvaizdis" per brangiai kainuoja klaipėdiečiams . Nesakau , kad nereikia puošti miesto, tik gal ,gerbiamieji, pasukit galvas ir paieškokite kitų sprendimų . Ar neskaičiuojate surinktų iš klaipėdiečių pinigų ? Atsiprašau, pamiršau , jūs gi visada galite pasiskolinti ? Tai taip liberalu - pasiskolinu ir gyvenu "gražiai" , o jei dar ir ne man reikės atiduoti ,na tiesiog rajus būti "amžinu" valdininku.

Liudnos zinios

Liudnos zinios portretas
Garantuotai puse is ju balsavo taip, kaip liepe lauzikiene

Štai jie - didvyriai

Štai jie - didvyriai  portretas
Nijolė Laužikienė, pirmininkė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorė; Audra Daujotienė, pirmininko pavaduotoja, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento direktorė; Dovilė Godelytė, posėdžių sekretorė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vyriausioji specialistė; nariai: Rima Beinoravičienė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėja; Jolanta Braukylienė, Klaipėdos pramonininkų asociacijos vykdančioji direktorė; Jonas Genys, Klaipėdos miesto savivaldybės Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius; Narūnas Lendraitis, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento Kultūros skyriaus vedėjas; Edita Petrauskienė, Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Paveldosaugos skyriaus vedėja; Mindaugas Pe
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių