Už pagalbą įjungiant automobilio variklį – 10 eurų

Šaltis parodė silpniausias automobilių vietas. Daugiausia vairuotojams į autoservisus teko sukti dėl transporto priemonių elektronikos gedimų. Kai kurie gudruoliai, pasinaudoję šalčiu, bandė ir užsidirbti. Už pagalbą įjungiant automobilio variklį prašė 10 eurų.

"Pažadinti" mašinų nepavykdavo

Spaudžiant šalčiams, daugeliui vairuotojų teko pajusti savo mašinų kaprizus. Po nakties įjungti automobilio variklį kai kuriems tapo neįmanoma misija.

Į pagalbą tekdavo pasitelkti draugus, kaimynus, pažįstamus, jų transporto priemones ir vadinamuosius krokodilus.

Vyraujant neigiamai temperatūrai, išradingi klaipėdiečiai greitai sukūrė verslo planą. Vienoje socialinio tinklo "Facebook" grupėje nelaimėliams buvo siūloma padėti įjungti automobilio variklį.

"Jei ryte "neužsivestų" automobilis, turiu gerus "krokodilus". Galiu padėti Klaipėdoje. Kaina – 10 eurų", – nurodė vienas vyras.

Neretai tokios paslaugos prašoma taksi vairuotojų. Klaipėdiečių teigimu, pagalba įjungti automobilių variklius, išsikrovus akumuliatoriui, čia – brangesnė.

Išryškėjo silpniausios vietos

Įmonės "Melga" Klaipėdos padalinio direktorius Jonas Garadauskas neslėpė, kad, vyraujant šalčiams, vairuotojai masiškai nepirko laidų, kurie padeda įkrauti automobilio akumuliatorių nuo kitos transporto priemonės. Tokių buvo vos vienas kitas.

Laidų kaina svyruoja nuo 3 iki 30 eurų. Ši priklauso nuo jų ilgio, storio.

"Kuo storesni, tuo labiau tinka galingesniam akumuliatoriui. Kai kuriose mašinose šis įtaisytas toliau nuo variklio, tad reikia ilgesnių", – komentavo vadovas.

J.Garadauskas tvirtino, kad paprastai ryte nepavykus įjungti variklio vairuotojai atveždavo patikrinti akumuliatorius.

"Jei matome, kad šis "gyvas", nepuolame siūlyti naujo. Patariame įsikrauti", – teigė vadovas.

J.Garadauskas sakė, kad šaltis išryškina silpniausias transporto priemonės vietas.

"Atsiranda daug ir įvairių gedimų, tačiau daugiausia problemų kyla dėl automobilių elektronikos. Tokių mašinų turime daug. Jei automobilis "negaluoja", bet vasarą ar rudenį to nepajaučiame, paspaudus šaltukui, viskas išlenda", – tvirtino vadovas.

Taip pat atvykstama ir dėl važiuoklės gedimų, ratų suniokojimo. Duobes paslepia sniegas, vairuotojai jų nepastebi ir įvažiuoja.

"Jei stipresnis smūgis, pažeidžiamos ir padangos. Tenka jas keisti", – komentavo vadovas.

Emigrantai naudojosi proga

Pasak J.Garadausko, pasitaiko ir žmonių, kurie nori pakeisti automobilio padangas, nes šios susidėvėjo.

"Manė, kad dar galės važiuoti, nes sniego nebus, o pasnigus suskubo į parduotuvę įsigyti naujų. Keista, kai žieminės padangos perkamos sausio pradžioje", – stebėjosi vadovas.

Šventiniu laikotarpiu autoservisams taip pat netrūko darbo. Automobilius čia veždavo per Kalėdas į Lietuvą sugrįžę emigrantai.

J.Garadauskas teigė, kad jie prašydavo visos transporto priemonės diagnostikos ir pašalinti bet kokį pastebėtą gedimą.

"Matyt, čia mašinas pigiau remontuoti nei Norvegijoje ar Anglijoje. Ir švenčių metu, ir po jų turime labai daug darbo", – tvirtino vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taksi

Taksi portretas
Taksi paslauga pigesne nei 10e uz pakurima laidais.drasiai galit skambint bet kada.846332211

Pranas

Pranas portretas
Senmerge,rasho vejus visokius!

mindaugas

mindaugas portretas
Joo.. o Skiriute, o tamsta vis dar mokotės, ar jau senstat, kad tokius blėnius vėl ir vėl rašot?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių