Uosto kapitonui – specialus ženklas

  • Teksto dydis:

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla iškilmingai pradėjo specialiųjų skiriamųjų ženklų išdavimą. kapitono specialusis skiriamasis ženklas įteiktas Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos uosto kapitonui Adomui Aleknai.

„Profesinis skiriamasis ženklas, kaip jūrinės atributikos dalis, yra svarbus kiekvienam kapitonui. Jūrinės mokyklos baigimo ženklas ir šis yra du labai reikšmingi ženklai ant jūrinės uniformos. Kartu tai pasididžiavimas ir pagarba jūrinei profesijai“, – sakė uosto kapitonas Adomas Alekna.

Lietuvos aukštoji jūreivystės mokykla, pradėjusi specialiųjų skiriamųjų ženklų išdavimą, pirmus 4 ženklus taip pat įteikė kapitonams laivų, kurių BT 500 ir daugiau, ir vyr. mechanikams laivų, kurių variklių galia 750 kW ir daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

paaiskinimas komentatoriams

paaiskinimas komentatoriams portretas
Komentuoja tie, kas sunkiai gaudosi jūrininkų reikaluose. Šis ženklas nėra apdovanojimas- tai ženklas, kurį gali turėti tie, kas yra ar buvo kapitonais ar vyr. mechanikais. Laivo vėliava NĖRA visiškai svarbus kriterijus. Lietuvos jūrininkas, dirbantis užsienio kompanijos laive, yra Lietuvos jūrininkas;-). Tai kvalifikacijos, įgytos sąžiningu darbu, ženklas ir jis nėra už ypatingus nuopelnus. Nors jūrininkai VISI verti ir už nuopeknus gauti medalius. Smagu, kad tarp apdovanotų jūrininkų, pusė jų dirbantys laivuose. Džiugi ir prasminga lietuviškų skiriamųjų jūrinių ženklų pradžia.

kursantas

kursantas portretas
Jurine valstybe ar valstybe prie juros,laivu nera nors ir geru laivavedziu turesime.....

Keista

Keista portretas
Laivu jau near ,parduoti.O liko tik ta ,kad dalinti kapitonams zenklu.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių