Uoste vieši naujutėlaitis kruizinis laivas

  • Teksto dydis:

Klaipėdos uoste pirmą kartą vieši naujutėlaitis kruizinis laivas "Mein Schiff 6", Hamburge pašventintas tik šių metų birželio 1 d. 295 metrų ilgio laivas su Maltos vėliava atplukdė 2 493 turistus.

Į Klaipėdą atvykę turistai, kurių dauguma yra vokiečiai, pasirinko ekskursijas po Klaipėdą, Kuršių neriją, Ventės ragą, iškylas Minijos upe į Mingę, apsilankymą Šaltojo karo muziejuje Plateliuose.

Laikantis tradicijos, pirmą kartą į Klaipėdą atplaukusiam kruiziniam laivui įteiktas uosto ženklas. Jį įteikė uosto kapitono pavaduotojas Eduardas Ringis ir Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Turime seną gražią tradiciją pasitikti pirmą kartą į uostą atplaukusius kruizinius laivus ir įteikti mūsų uosto ženklą kaip įrodymą, jog mūsų uostas yra svetingas ir tokie laivai visada laukiami Klaipėdoje", – laivo kapitonui sakė E. Ringis.

Įspūdingame, prabangiame laive yra 15 denių, laivas talpina 2 534 turistus. Svečių gerove laive rūpinasi 1 029 žmonių įgula. Laive įrengta 1 250 kajučių, 80 procentų jų turi balkoną. Turistai pagal savo poreikius ir galimybes gali pasirinkti iš skirtingų kategorijų kajučių – nuo jaunimui ir šeimoms pritaikytų kambarių iki liukso klasės apartamentų, visuose numeriuose sukurta natūrali namų aplinka. Prabangiausios kajutės turi privačias atviras terasas.

Svečių paslaugoms laive įrengtas 1000 vietų teatras, veikia kazino, SPA centras, parduotuvės, restoranai ir kavinės.

295 metrų ilgio laivo "Mein Schiff 6" savininkas – "TUI Cruises". Kompanijai priklauso šeši laivai tokiu pačiu pavadinimu, kurie skiriasi tik skaičiais gale. Uostamiestyje jau lankėsi šio laivo "broliai" – prabangūs laivai "Mein Schiff 3", "Mein Schiff 4" bei "Mein Schiff 5".

Šiemet Klaipėdos uoste laukiama 64 kruizinių laivų, kuriais į miestą turėtų atplaukti rekordinis skaičius turistų – apie 85 tūkstančiai. Pernai į uostamiestį atplaukė 52 kruiziniai laivai, atplukdę apie 65 tūkstančius turistų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių